Κικίλιας: Το λιμάνι του Πειραιά ενισχύεται με άλλους 50 λιμενικούς για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των επιβατών
Ο Βασίλης Κικίλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών από τον ΟΛΠ, οι οποίες θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών
Την επιχειρησιακή ενίσχυση στο λιμάνι του Πειραιά – τη δεύτερη μέσα σε 3 μήνες – με 50 επιπλέον στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιώτικης πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.
Απευθυνόμενος στα 100 συνολικά νέα στελέχη, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι η ασφάλεια «αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για το υπουργείο, ενώ παράλληλος στόχος είναι η ποιοτική εξυπηρέτηση των Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών».
Επισήμανε ότι η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανταποκρίθηκε άμεσα στην ανάγκη ενίσχυσης, διαθέτοντας αξιωματικούς υψηλής εκπαίδευσης και αποτελεσματικότητας και κάλεσε όλα τα στελέχη να επιδείξουν επαγγελματισμό, σεβασμό στους πολίτες και εκτίμηση στους ναυτικούς και στους εργαζομένους των λιμένων.
«Πατριωτική και υψίστου επιπέδου η συνεισφορά του Λιμενικού»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παρεμβάσεις αναβάθμισης των υποδομών από τον ΟΛΠ, οι οποίες – όπως είπε – θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών: σκέπαστρα, ψύκτες, χημικές τουαλέτες, νέες διαγραμμίσεις, θέσεις στάθμευσης και μέσα οριοθέτησης για τη φόρτωση οχημάτων.
Αναγνωρίζοντας τη συνεισφορά των στελεχών του Σώματος σε ολόκληρη την επικράτεια, από τον Πειραιά έως τα ακριτικά νησιά και το Ανατολικό Αιγαίο, ο κ. Κικίλιας χαρακτήρισε την αποστολή τους «πατριωτική και υψίστου επιπέδου», σημειώνοντας ότι το έργο τους τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης από την κοινωνία, την αυτοδιοίκηση και τους επισκέπτες της χώρας.
Ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αντιναύαρχος Λ.Σ. Τρύφωνας Κοντιζάς, ευχαρίστησε τα νέα στελέχη για τη διάθεσή τους να υπηρετήσουν σε απαιτητικές συνθήκες, επισημαίνοντας ότι η ενίσχυση αυτή έρχεται σε απάντηση των αυξημένων επιβατικών ροών και έχει στόχο την ασφάλεια, την ταχύτερη φόρτωση και την εύρυθμη λειτουργία των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Πρόσθεσε, δε, ότι πιστεύει στις ικανότητές τους και ευχαρίστησε τις αρμόδιες υπηρεσίες, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη προς τη Διοίκηση για την υλοποίηση της ενίσχυσης του λιμανιού.
- Στις «εξωγενείς αναταράξεις» ρίχνει εκ νέου την ακρίβεια στα καύσιμα ο Μητσοτάκης
- Το επόμενο μεγάλο ραντεβού της Εθνικής πόλο
- Άννα Φόνσου: Στο νοσοκομείο μετά από κρυολόγημα – Η ανακοίνωση από το Σπίτι του Ηθοποιού
- «Μας κάνατε υπερήφανους»: Συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου για τη μεγάλη επιτυχία της Εθνικής Πόλο
- Φθιώτιδα: Φωτιά στα Βασιλικά – Σηκώθηκαν τέσσερα εναέρια μέσα
- Τζωρτζάτος και Αργυρόπουλος βραβεύτηκαν ως καλύτεροι στο World Cup (vid)
- Γαλλία: Συναγερμός στο Μπορντό – Οι πύρινες φλόγες απειλούν ολόκληρη την πόλη – Σκέψεις για εκκένωσή της
- Σκουμπάκης: «’Ηταν ένας τρελός τελικός και λατρεύω την ομάδα μας» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)




























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)
































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442