
Διαγράφει 233 ανενεργά οχήματα ο Δήμος Ρόδου προς εξοικονόμηση πόρων
Ο Δήμος Ρόδου αποσύρει 233 δημοτικά οχήματα που θεωρήθηκαν πως δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας τους με ασφάλεια.
Ο Δήμος Ρόδου από ένα στόλο 465 οχημάτων και 97 μηχανημάτων έργου, έλαβε την απόφαση να αποσύρει/διαγράψει οριστικά 233 από αυτά. Σε ανάρτηση της η δημοτικά αρχή εξήγησε τους λόγους που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, εξοικονομώντας σε ετήσια βάση σχεδόν εκατό χιλιάδες ευρώ, από τα τέλη κυκλοφορίας και άλλα.
Τι υποστηρίζει μεταξύ άλλων η ανάρτηση του Δήμου Ρόδου: «Για πρώτη φορά, ο Δήμος Ρόδου σταματά να πληρώνει για οχήματα που δεν λειτουργούν, δεν εντοπίζονται ή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα.
Πρόκειται για μια στοχευμένη παρέμβαση, σε πλήρη εξέλιξη, με τη δημοτική αρχή να θέτει σε τάξη τον δημοτικό στόλο, να διακόπτει πρακτικές σπατάλης και να εξοικονομεί άμεσα 98.537,90 ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2025, ποσό που έως τώρα κατευθυνόταν ετησίως σε τέλη κυκλοφορίας για ανενεργά και αχρησιμοποίητα οχήματα.
Στόχος είναι να δοθεί οριστικό τέλος σε μια χρόνια κατάσταση ανοργανωσιάς και οικονομικής αιμορραγίας.
Από την καταγραφή, που βρίσκεται σε εξέλιξη υπό την εποπτεία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θωμά Κώστα, προέκυψε ότι ο στόλος του Δήμου περιλαμβάνει 465 οχήματα και 97 μηχανήματα έργου. Από αυτά, μόνο τα 233 είναι ενεργά. Τα υπόλοιπα 232 έχουν χαρακτηριστεί ως αδρανή, παροπλισμένα ή αγνώστου κατάστασης.
Ένα σημαντικό μέρος αυτών των οχημάτων δεν βρίσκεται σε λειτουργική κατάσταση, γεγονός που καθιστούσε τη δαπάνη των 98.537,90 ευρώ αδικαιολόγητη.
Ο Δήμος Ρόδου, μέσα από τη διαδικασία εκκαθάρισης και διαγραφής που συνεχίζεται, εξοικονομεί άμεσα το ποσό αυτό και σταματά οριστικά να επιβαρύνεται με αναιτιολόγητο κόστος, το οποίο επί χρόνια καταβαλλόταν».
*φωτογραφία αρχείου
- Συνταγή: Ζυμαρικά με σαρδέλες
- Η διαδρομή προς τη διακοπή του καπνίσματος
- Πού βρίσκονται οι καταδικασμένοι της 17Ν σήμερα;
- Πόλεμος, φόβος και ελίτ σε αναβρασμό: Οι υπόγειες ρωγμές του καθεστώτος Πούτιν
- Αυξάνονται οι φωνές στη Fed για αύξηση επιτοκίων
- Περισσότερες από 410 συλλήψεις στη Γαλλία, οι 283 στο Παρίσι κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων [βίντεο]


