Αυτοψία Δημάρχου Τρικκαίων στο ολοκληρωμένο παθητικό 20ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων
Πλησιάζει η παράδοση προς αξιοποίηση του πρώτου στα Τρίκαλα σχολείου με θερμική άνεση και πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.
Το πρώτο εκ βάθρων παθητικό δημόσιο κτήριο στη χώρα, που είναι ταυτοχρόνως και το πρώτο δημόσιο σχολείο με αυτήν την τεχνική στην Ελλάδα, επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς.
Το διδακτήριο βρίσκεται στον χώρο της πρώην ΤΑΞΥΠ που έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας στον Δήμο Τρικκαίων, δίπλα από το υπό κατασκευή Διαδραστικό Μουσείο Τεχνολογίας, λίγα μέτρα μακριά από το υπό δημιουργία Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων.
Ο κ. Σακκάς ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών, για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, για τα υλικά που τοποθετήθηκαν και για τη γενικότερη φιλοσοφία του έργου. Μια φιλοσοφία που
- επιτρέπει την ύπαρξη σταθερής θερμοκρασίας 21 βαθμών Κελσίου όλον τον χρόνο
- μειώνει τα έξοδα του Δήμου Τρικκαίων για θέρμανση – ψύξη
- είναι σύμφωνο με την πολιτική του Δήμου Τρικκαίων για την κλιματική ουδετερότητα.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων ξεναγήθηκε, τόσο στις αίθουσες που προβλέπει η μελέτη για τα νήπια και στους λοιπούς χώρους, όσο και στη βασική εγκατάσταση που καθιστά το εν λόγω διδακτήριο, παθητικό – αυτή είναι η διεθνής ονομασία για τα κτήρια με υψηλού επιπέδου θερμική άνεση και άριστης ποιότητας εσωτερική ατμόσφαιρα, με πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση.
Προσφάτως και σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση του Δήμου Τρικκαίων, το κτήριο πιστοποιήθηκε ως «παθητικό» από τον αρμόδιο φορέα, το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου (ΕΙΠΑΚ), εξουσιοδοτημένο από το Διεθνές Ινστιτούτο Παθητικών Κτηρίων ως πιστοποιητής αυτών των κτηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι το νηπιαγωγείο έχει εμβαδό 301 τ.μ., σε οικόπεδο 1.253,44 τ.μ., με 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης, χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα αποθήκη, λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Θα εξυπηρετεί 50 νήπια.
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)

























![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)














































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442