Ουκρανία: «Ανοησίες» χαρακτηρίζει γερμανός στρατηγός τις προειδοποιήσεις Πούτιν για τους πυραύλους Taurus
«Ανοησίες» χαρακτήρισε γερμανός στρατηγός τις προειδοποιήσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι παράδοση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία θα καθιστούσε τη Γερμανία άμεσα εμπλεκόμενη στον πόλεμο.
Γερμανός στρατηγός απέρριψε χθες Πέμπτη ως «ανοησίες» τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η παράδοση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία θα καθιστούσε τη Γερμανία άμεσα εμπλεκόμενη στον πόλεμο (στη φωτογραφία αρχείου από btv.com.kh, επάνω, ο Κρίστιαν Φρόιντινγκ).
Κατά τη Μόσχα, η παράδοση πυραύλων Taurus στην Ουκρανία θα καθιστούσε τη Γερμανία άμεσα εμπλεκόμενη στον πόλεμο
«Προφανώς είναι ανοησίες και όχι αληθές ότι η στρατιωτική βοήθεια – και αυτή η συζήτηση συνεχίζεται εδώ και τρία χρόνια – θα συνιστούσε άμεση εμπλοκή στον πόλεμο» δήλωσε στο ZDF ο υποστράτηγος Κρίστιαν Φρόιντινγκ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συντονισμό της γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Ο ρώσος πρόεδρος σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους κι ανταποκριτές ξένων μέσων ενημέρωσης, προειδοποίησε για ακόμη μια φορά πως εάν η Γερμανία προμηθεύσει με πυραύλους κρουζ Taurus την Ουκρανία για να πλήξει ρωσικά στρατεύματα ή στόχους στη ρωσική επικράτεια, θα «καταστρέψει εντελώς» τη διμερή σχέση, χωρίς να επιτύχει ουσιώδη αλλαγή στην πορεία του πολέμου.
«Καμιά επίπτωση»
«Οι πάντες γνωρίζουν πολύ καλά πως αν συμβεί αυτό, δεν θα έχει καμιά επίπτωση στο πώς εκτυλίσσονται οι εχθροπραξίες (…) Αλλά θα καταστρέψει εντελώς τη σχέση μας», επέμεινε ο ρώσος πρόεδρος.
Η Μόσχα έχει τονίσει επανειλημμένα πως λόγω των τεχνικών ιδιαιτεροτήτων των πυραύλων του τύπου –που θα απαιτούσαν κατ’ ανάγκη προγραμματισμό από γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό –, εάν προχωρούσε η προμήθειά τους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, θα εκλάμβανε την εξέλιξη ως άμεση εμπλοκή της Γερμανίας στην ένοπλη σύρραξη.
- Λάκης Λαζόπουλος: «Αισθάνομαι μία ικανοποίηση ότι η ‘κατάδυση’ που έκανα πήγε καλά»
- Δημήτρης Χούπης: Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της Διαβαλκανικής Συνόδου
- Επιστροφή ενοικίου: Τι αλλάζει από τον φετινό Νοέμβριο – Πώς θα ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι
- Η Βιλερμπάν αλλάζει τον «χάρτη» της Euroleague: Η «χρυσή» πρόταση σε Γιαμπουσέλε και οι κινήσεις για Φρανσίσκο και Λουβαβού-Καμπαρό!
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)























![Πώς ξεκίνησαν οι νέες επιθέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν στην Μέση Ανατολή [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/kuwait1-315x220.jpg)

![Συγκλονισμένη η Ιταλία για «τα φαντάσματα που μαζεύουν φράουλες» – Έκαψαν τέσσερις εργάτες ζωντανούς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/mafia-italia-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442