
Επαναπατρίστηκαν 105 Ελληνες από το Ισραήλ – Τρία στρατιωτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στην Ελευσίνα
«Oλα καλά, όλα ήρεμα» ήταν η κουβέντα των Ελλήνων που βρίσκονταν στο Ισραήλ και ταξίδεψαν στην Αίγυπτο απ' όπου μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά αεροσκάφη στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα.
Ολοκληρώθηκε πριν τα ξημερώματα σήμερα Τετάρτη η επιχείρηση επαναπατρισμού 105 ελλήνων πολιτών και μελών των οικογενειών τους από το Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας (φωτογραφία, επάνω, από βίντεο του orangepress.gr, κάτω).
Οι επαναπατρισθέντες μεταφέρθηκαν με αεροσκάφη C-130 και C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό τον συντονισμό του υπουργείου Εξωτερικών, των πρεσβειών της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και το Κάιρο και του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα.
Οι επαναπατρισθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου με αεροσκάφη C-130 και C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μέσω της ανωτέρω πτήσης διευκολύνθηκε επίσης και η επιστροφή πολιτών ευρωπαϊκών και τρίτων χωρών, μεταξύ άλλων, από την Αλβανία, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Λιθουανία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σουηδία.
Το υπουργείο Εξωτερικών, οι διπλωματικές και προξενικές αρχές της Ελλάδας στην περιοχή παραμένουν σε πλήρη ετοιμότητα για την παροχή κάθε δυνατής αρωγής, προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Oλα καλά, όλα ήρεμα»
Λίγο μετά τις 03:45 προσγειώθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα, το πρώτο, ένα C-27, από τα τρία αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.
Οι μέχρι πρότινος εγκλωβισμένοι στο Ισραήλ έλληνες πολίτες ταξίδεψαν οδικώς στην Αίγυπτο και από εκεί «πέταξαν» για την Ελλάδα. Δέκα λεπτά μετά το πρώτο αεροσκάφος, προσγειώθηκε το δεύτερο C-27. Στις 04:35 προσγειώθηκε και το C-130.
«Oλα καλά, όλα ήρεμα» ήταν η κουβέντα των Ελλήνων που έφτασαν στην Ελευσίνα. Εξω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο βρίσκονταν αυτοκίνητα με συγγενείς πολιτών.
Οι υπόλοιποι επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που τους μετέφεραν στο κέντρο της Αθήνας, απ’ όπου τους παρέλαβαν οι δικοί τους άνθρωποι.
- «Δεν έχουν ιδέα από μουσική»: Ο κακοποιητικός πατέρας των Νόελ και Λίαμ Γκάλαχερ δεν γουστάρει τους Oasis
- Κόβεται το σεξ; Οι αφραγκιές «σκοτώνουν» τον ερωτισμό
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 3+1 σενάρια για τη διαχείριση της νέας κρίσης
- «Είμαι χαρούμενος που παίζω τη γυναίκα της συζύγου μου»: Ο Μάικλ Ντάγκλας απολαμβάνει το τέλος της καριέρας του
- Σύνταξη: Οι λόγοι που 6 στους 10 αποχωρούν με πρόωρη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις