Αδελφοποίηση των Δήμων Σαλαμίνας-Misato Ιαπωνίας
Επίσημη επίσκεψη του Πρέσβη της Ιαπωνίας & του Προέδρου του Ελληνοιαπωνικού Συνδέσμου στον Δήμο Σαλαμίνας.
Ο Δήμος Σαλαμίνας είχε την ιδιαίτερη τιμή να υποδεχθεί επίσημη αντιπροσωπεία Ιαπώνων αξιωματούχων παρουσία του Εξοχότατου Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. ITO Koichi.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας για την αδελφοποίηση του Δήμου Σαλαμίνας με την πόλη Misato της Ιαπωνίας.
Η συζήτηση έγινε σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού και συνεργασίας, με κύριους άξονες, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό με την συμμετοχή των αρμοδίων αντιδημάρχων του Δήμου Γιούλης Καλιότσου – Κανάρη, Σοφίας Λαλούση – Καρνέση και Ηλία Παπασάββα. Στο πλαίσιο της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα που σηματοδοτούν την έναρξη μιας σειράς ανταλλαγών και συνεργασιών μεταξύ των δύο πόλεων. Οι κοινές δράσεις που προγραμματίζονται περιλαμβάνουν εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και προγράμματα γνωριμίας με την ιστορία και τις παραδόσεις των δύο λαών.
Η αποστολή των Ιαπώνων αξιωματούχων επισκέφθηκε επίσης την Ι. Μ. Παναγίας Φανερωμένης, όπου εκ μέρους του Δήμου τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών Θανάσης Αλαΐσκας.
Γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών
Ο Δήμαρχος Σαλαμίνας Γιώργος Παναγόπουλος εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών της Σαλαμίνας ευχαρίστησε θερμά τον Ιάπωνα Πρέσβη και τον Πρόεδρο του Ελληνοιαπωνικού Συνδέσμου κ. Yasuyoshi Karasawa για την ιστορική αυτή επίσκεψη και δεσμεύθηκε να εργαστεί για τη διαρκή ενίσχυση των δεσμών φιλίας και συνεργασίας. Εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την έναρξη αυτής της συνεργασίας, τονίζοντας ότι η αδελφοποίηση με την πόλη Misato αποτελεί γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο λαών, δίνοντας έμφαση στις κοινές αξίες που ενώνουν την Ελλάδα και την Ιαπωνία.
πηγή φωτογραφιών, δήμος Σαλαμίνας
- ΕΛ.Α.Σ.: Η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα – Ο συμβολισμός πέρα από ένα νέο κόμμα
- Γαλλία: Ισραηλινή παρέμβαση στις δημοτικές εκλογές ερευνούν οι αρχές
- Έπος: Με τον Μπαρτζώκα στο… πέτο, εμφανίστηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο δείπνο της ΚΑΕ (pics)
- Δανάη Μπάρκα: «Δεν έχω στείλει προσκλητήρια, δεν έχω πάει για το νυφικό, είμαι ανοργάνωτη»
- Δήμος Σερρών: Συνεχίζεται η αποκομιδή των επικίνδυνων συσκευασιών φυτοφαρμάκων
- Δήμος Πάρου: Ζητάει έργα προστασίας του Δρυού Πάρου από κατολισθήσεις και θαλάσσια διάβρωση

