Το «3Χ3» στο Golden European League έκανε η εθνική βόλεϊ ανδρών, επικρατώντας της Βόρειας Μακεδονίας με 3-0 σετ, στην δική της «πρεμιέρα» στο τριήμερο αγώνων στο Νταουγκάβπιλς της Λετονίας. Με αυτό το αποτέλεσμα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε τους εννέα βαθμούς σε τρεις αγώνες και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ισοβαθμώντας με το Ισραήλ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, στο πρώτο σετ μπορεί οι αντίπαλοι να ήταν εκείνοι που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι (5-8), ωστόσο η Εθνική ανέβασε ρυθμό, και με τα εξαιρετικά ποσοστά σε υποδοχή (75%) και επίθεση (80%), πήρε προβάδισμα σε κομβικό σημείο, 21-18. Από και έπειτα, οι παίκτες της εθνικής ήλεγξαν πλήρως τον ρυθμό του σετ, φτάνοντας με 25-22 στο 1-0.
Στο δεύτερο σετ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήρε τα… ηνία από νωρίς, δημιουργώντας προβάδισμα τριών πόντων, 11-8. Με Χανδρινό, Πρωτοψάλτη να κρατούν την υποδοχή, και τον Δημήτρη Μούχλια να ηγείται τόσο στο επιθετικό κομμάτι (60%), όσο και στο μπλοκ (3), η εθνική διατηρούσε τους αντιπάλους της σταθερά στην απόσταση των τριών πόντων, 19-16. Ένα ακόμα «γαλανόλευκο» ξέσπασμα αύξησε την διαφορά, 23-19, για να έρθει το 2-0 στα σετ με 25-21.
Με την ψυχολογία υπέρ του, το σύνολο του Κώστα Χριστοφιδέλη ξεκίνησε δυναμικά στο τρίτο σετ (8-3). Σε μία ολοκληρωτική εμφάνιση στο τρίτο σετ με εξαιρετικά ποσοστά στην υποδοχή (86%) και στην επίθεση (82%), η Ελλάδα δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους αντιπάλους, διατηρώντας την υψηλή διαφορά, 21-14, η οποία στη συνέχεια της έδωσε και το σετ με 25-20, 3-0.
Μετά το τέλος του αγώνα, ο διαγώνιος της Εθνικής Ομάδας, Δημήτρης Μούχλιας, αναδείχθηκε ως ο καλύτερος παίκτης του αγώνα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
*Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν από 1 άσσο, 41 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και της Βόρειας Μακεδονίας προήλθαν από 2 άσσους, 33 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων.
Ο τρομπετίστας Ανδρέας Πολυζωγόπουλος, προσκαλεί τον Ολλανδό πιανίστα Diederik Wissels και την Πορτογαλίδα ερμηνεύτρια Ana Rocha για μια ξεχωριστή συνάντηση στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
LIVE: Φιορεντίνα – Ρακόβ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φιορεντίνα – Ρακόβ για τη φάση των «16» του Conference League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT.
LIVE: Νότιγχαμ Φόρεστ – Μίντιλαντ. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Νότιγχαμ Φόρεστ – Μίντιλαντ για τη φάση των «16» του Europa League. Τηλεοπτικά από το COSMOTE SPORT 3.
Με παίκτη λιγότερο για 25 λεπτά, ο Παναθηναϊκός άντεξε και νίκησε 1-0 τη Μπέτις, παίρνοντας προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά. Ο Ταμπόρδα το γκολ, game-changer o Σβιντεέρσκι.
LIVE: Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις Κάουνας. Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ζάλγκιρις Κάουνας για την 31η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτικά από το Novasports Prime.