Στον Παναθηναϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αχμέντ Τουμπά, με το «τριφύλλι» να γνωστοποιεί και επίσημα την απόκτηση του 27χρονου κεντρικού αμυντικού.
Ο Αλγερινός στόπερ υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τα επόμενα τρία χρόνια, με τις αναφορές από το Βέλγιο να τονίζουν πως η μεταγραφή κόστισε στους Πράσινους περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.
H ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Αχμέντ Τουμπά με μετεγγραφή από την τουρκική Μπασάκσεχιρ! Ο 27χρονος Αλγερινός κεντρικός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών και αποτελεί τη δεύτερη προσθήκη στο ρόστερ της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο Αχμέντ Τουμπά γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 1998 στο Ρουμπέ της Γαλλίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Βέλγιο, στην ακαδημία της Ζούλτε Βάρεγκεμ. Στα 17 του μεταπήδησε στην Κλαμπ Μπριζ, με την οποία σε ηλικία 19 ετών έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο. Ένα χρόνο αργότερα δόθηκε δανεικός στη Λέουβεν, ομάδα δεύτερης κατηγορίας του Βελγίου. Παρέμεινε όλη τη σεζόν και το 2019 παραχωρήθηκε με νέο δανεισμό στη βουλγάρικη Μπερόε. Το καλοκαίρι του 2020 μετακόμισε στην Ολλανδία αφού η Βααλβάικ τον αγόρασε από την Κλαμπ Μπριζ. Πολύ σύντομα έγινε βασικός και αναντικατάστατος, εκτοξεύοντας σε δύο χρόνια τη χρηματιστηριακή του αξία.
Έτσι το 2022 η τουρκική Μπασάκσεχιρ τον απέκτησε. Ο Τουμπά μπήκε άμεσα στο βασικό σχήμα, αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια των Τούρκων στο Conference League, ενώ διεκδίκησε το κύπελλο Τουρκίας, χάνοντας όμως στον τελικό από τη Φενέρμπαχτσε.
Τον επόμενο χρόνο ήρθε η μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του, μια και η ιταλική Λέτσε τον ενέταξε -ως δανεικό- στο ρόστερ της. Στη Serie A δεν καθιερώθηκε. Το καλοκαίρι του 2024 επέστρεψε στο Βέλγιο με τη μορφή δανεισμού στη Μέχελεν, εκεί όπου πάλι βρήκε θέση βασικού.
Αν και γεννημένος στη Γαλλία, ο Τουμπά μεγάλωσε στο Βέλγιο και έπαιξε στις μικρές εθνικές του Βελγίου. Η καταγωγή των γονιών του, όμως, από την Αλγερία, τον κέρδισε και στο ποδόσφαιρο, επιλέγοντας την αφρικανική εθνική ομάδα σε επίπεδο ανδρών. Είναι εν ενεργεία διεθνής μετρώντας 14 συμμετοχές και 1 γκολ.
Καλωσορίζουμε τον Αχμέντ στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!».
Οι περισσότεροι πιστεύουμε πως όταν ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο κάτι πολύ σημαντικό έχει διαταράξει τη ζωή τους. Ο ψυχολόγος John Gottman έχει άλλη άποψη, όμως
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
LIVE: Άλκμααρ – Σαχτάρ Ντόνετσκ. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Άλκμααρ – Σαχτάρ Ντόνετσκ για τα προημιτελικά του Conference League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 4.
LIVE: Θέλτα – Φράιμπουργκ. Παρακολουθήστε live στις 19:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Θέλτα – Φράιμπουργκ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 5.