Ανδρουλάκης από Σπάρτη: Η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν είναι προτεραιότητα για τη ΝΔ
«Σε μία εποχή μεγάλης ακρίβειας ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας», επισήμανε από τη Σπάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης
Το νοσοκομείο Σπάρτης επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής 13 Ιουνίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζοντας την περιοδεία του σε νομούς της Πελοποννήσου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την επίσκεψη, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε πως «είναι πολύ σημαντικό για τον νομό Λακωνίας ότι ετοιμάζεται ένα πρότυπο νοσοκομείο με χορηγία του Ιδρύματος Νιάρχου. Όμως, παρόλα αυτά, και εδώ, στις σημερινές δομές, συναντάμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλη την ελληνική περιφέρεια: Υποστελέχωση σε συγκεκριμένες ειδικότητες και υπερεφημέρευση των ιατρών για να καλύψουν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών».
Συνέχισε λέγοντας πως «παρ’ όλους τους αγώνες και τις προσπάθειες που καταβάλλουν νοσηλευτές και ιατροί, δυστυχώς, η κυβέρνηση, το κράτος, πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα. Πρέπει να υπάρχουν κίνητρα για να έρθουν νέοι ιατροί, νοσηλευτές στην ελληνική περιφέρεια και στα νησιά μας».

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη
«Για τη Νέα Δημοκρατία η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν είναι προτεραιότητα»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, «σε μία εποχή μεγάλης ακρίβειας ο ελληνικός λαός πληρώνει τις δεύτερες μεγαλύτερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Αυτό αποδεικνύει ότι για τη Νέα Δημοκρατία η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας δεν είναι προτεραιότητα».
Ο κ. Ανδρουλάκης κατέληξε λέγοντας ότι «εμείς που ιδρύσαμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, φτιάξαμε δομές σε όλη την Ελλάδα στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, αγωνιζόμαστε να έχουμε τη δυνατότητα να ασκήσουμε ξανά τέτοιες πολιτικές για να έχει ο πολίτης τις υπηρεσίες που αξίζει είτε είναι στη Σπάρτη είτε στους Μολάους είτε σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας».
- Βρυξέλλες: Φοιτητικές διαδηλώσεις και επεισόδια – Έβαλαν φωτιά έξω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό
- «Σκέφτεται να κρεμάσει τα παπούτσια του μετά το Μουντιάλ ο Μόντριτς»
- Εθνική Ελλάδας: Η 11άδα για το φιλικό παιχνίδι με τη Σουηδία (pic)
- Μήνυση κατά του Grok του Μασκ κατέθεσε βουλεύτρια στη Βρετανία – Δημιούργησε AI γυμνές φωτογραφίες της
- Τα άγνωστα, πολύτιμα σχέδια του Τζον Λένον για το «She Said So»
- Πάρτι δισεκατομμυρίων στην Ουκρανία: Χιλιάδες εικονικές εταιρείες παίρνουν τα λεφτά κι εξαφανίζονται
- Ο Σπανούλης επέλεξε τον Άρη γιατί πάντα του άρεσε να αλλάζει τις ισορροπίες
- Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 04.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-josh-hild-1270765-4606770-315x220.jpg)






































![Τροχαίο στη Ναύπακτο: Η τρελή πορεία της Mercedes, η βουτιά της μητέρας και το «κουβάρι» των λαθών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/nafpaktos-miterakoritsaki-1200x675-1-315x220.webp)


































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442