Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Έλληνες που κρατούνταν στο αεροδρόμιο του Καΐρου
Τι αναφέρουν διπλωματικές πηγές για τους Έλληνες συμμετέχοντες στην «Πορεία προς τη Γάζα»
Ελεύθεροι αφέθησαν έπειτα από αρκετές ώρες οι 42 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι αφίχθησαν το πρωί της Πέμπτης στο αεροδρόμιο του Καΐρου.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι Έλληνες πολίτες κρατήθηκαν στο πλαίσιο του ελέγχου των αιγυπτιακών Αρχών για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα, όμως πλέον είναι ελεύθεροι να εισέλθουν στη χώρα της Αιγύπτου.
«Οι Έλληνες πολίτες είναι καλά στην υγεία τους και τους παρασχέθηκε πλήρης προξενική συνδρομή. Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο βρισκόταν στο αεροδρόμιο Καΐρου και σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους» τονίζουν οι διπλωματικές πηγές.
Απαιτείται ειδική άδεια
Όπως σημειώνεται από το υπουργείο Εξωτερικών, οι αιγυπτιακές Αρχές έχουν ενημερώσει όλους όσοι θέλουν να συμμετέχουν στη «Διεθνή Πορεία προς τη Γάζα» ότι απαιτείται προηγούμενη έκδοση ειδικής άδειας πρόσβασης στην παραμεθόρια περιοχή που γειτνιάζει με τη Λωρίδα της Γάζας (πόλη Arish και συνοριακή διάβαση της Rafah).
Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών έχει ανακοινώσει και τα τηλέφωνα που μπορούν να επικοινωνούν οι Έλληνες που προτίθενται να συμμετάσχουν στην πορεία προς τη Γάζα, αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
Έτσι, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι Έλληνες πολίτες δύνανται να επικοινωνούν με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στο Κάιρο (τηλ. έκτακτης ανάγκης: 00201220940119, e-mail: [email protected]) και το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια (τηλ. έκτακτης ανάγκης: 00201272045556, e-mail: [email protected]).
- Ιράν: Δύο άνδρες εκτελέστηκαν δι’ απαγχονισμού για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του Ιανουαρίου
- Το smartphone καταστρέφει τους αντίχειρές σας – Να πώς μπορείτε να το αποτρέψετε
- «Μολυσμένη μητέρα» – Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν σβήνει την ίδια του τη μάνα από την ιστορία της Βόρειας Κορέας
- Μεσσηνία: Προθεσμία να απολογηθούν την Τετάρτη πήραν οι τρεις συλληφθέντες για τους εμπρησμούς
- Τη μεγαλύτερη απειλή στις πτήσεις την κουβαλάμε πάνω μας
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Οι 13 τίτλοι που έχει κατακτήσει στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)
























































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442