
Σίλβερ: «Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για το NBA Europe»
Ο Άνταμ Σίλβερ αναφέρθηκε στη νέα λίγκα που ετοιμάζει το ΝΒΑ σε συνεργασία με τη FIBA, ενώ στάθηκε και στον ρόλο που μπορεί να παίξει η Euroleague.
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του ΝΒΑ Cares που έλαβε χώρα στην Οκλαχόμα Σίτι, ο Άνταμ Σίλβερ αναφέρθηκε στα πλάνα για το NBA Europe.
Ο Κομισάριος της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη ξεκαθάρισε μεταξύ άλλων πως ο στόχος είναι να ξεκινήσει το πρότζεκτ μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει πρώτα να γίνουν διάφορες συζητήσεις με όλους τους εμπλεκώμενους.
Οι δηλώσεις του Σίλβερ
«Είμαστε ακόμα στην αρχή της διαδικασίας. Είναι λίγο δύσκολο να καθορίσουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αυτή τη στιγμή. Επομένως, απέχουμε τουλάχιστον δύο χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας. Θα είναι ένα τεράστιο εγχείρημα», ανέφερε ο Άνταμ Σίλβερ θέτοντας ως σημείο εκκίνησης τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.
«Ενώ θέλουμε να προχωρήσουμε με σιγουριά, θέλουμε επίσης να βεβαιωθούμε ότι συμβουλευόμαστε όλους τους κατάλληλους ενδιαφερόμενους, συναντώντας την Euroleague, τις ομάδες της, τους Ευρωπαίους παίκτες, τις εταιρείες μέσων ενημέρωσης και τους συνεργάτες μάρκετινγκ. Επομένως, υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός υποεξυπηρετούμενων οπαδών του μπάσκετ στην Ευρώπη και ότι υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα άλλο πρωτάθλημα με πρότυπο το NBA», κατέληξε ο Κομισάριος του ΝΒΑ.
«Δεν έχουμε κάνει ακόμα άμεσες συζητήσεις. Ωστόσο, αρκετές οργανώσεις έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους και έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν σε αυτές τις σημαντικές αγορές της Ευρώπης», τόνισε για το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν κάποιες νέες ομάδες από την αρχή.
- Παναθηναϊκός – ΖΑΟΝ 3-0 σετ: Άνετα το 1-0 στους τελικούς των Γυναικών οι «πράσινες»
- Το άγαλμα της Μπρίτζετ Τζόουνς θα μείνει για πάντα στην πλατεία Λέστερ του Λονδίνου
- Ζεις τη ζωή σου ή τη σκηνοθετείς; Η γενιά που ξέχασε πώς να χτίζει αληθινές σχέσεις
- Ολυμπιακός: Η 12άδα για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο
- Λέσβος: Βράζει το νησί με τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού – Κρίσιμο ραντεβού με Σχοινά για τους κτηνοτρόφους
- Εφιάλτης για 30χρονο στο Αίγιο – Έξι άτομα τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια



