Προανακριτική: Τέσσερα κόμματα υποστηρίζουν την πρόταση Καρυστιανού
Το Κίνημα Δημοκρατίας, η Πλεύση Ελευθερίας, η Ελληνική Λύση και η Νίκη υποστηρίζουν την πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού για προανακριτική για τα Τέμπη - Βαρύ κατηγορητήριο για Μητσοτάκη και Καραμανλή
Τέσσερα κόμματα υποστηρίζουν την πρόταση της Μαρίας Καρυστιανού για προανακριτική για τα Τέμπη. Πρόκειται για το Κίνημα Δημοκρατίας, την Πλεύση Ελευθερίας, την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.
Η Μαρία Καρυστιανού κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για προανακριτική που περιλαμβάνει βαρύ κατηγορητήριο για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και τον προκάτοχό του Χρήστο Σπίρτζη και τέσσερις υφυπουργούς της κυβέρνησης ΝΔ (Κεφαλογιάννη, Τσακίρη, Καραγιάννη, Παπαδόπουλο).
Στο κατηγορητήριο αναφέρονται 9 αδικήματα, με βαρύτερα την ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, την σωματική βλάβη από ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή, την κακουργηματική έκθεση, την κακουργηματική απιστία κ.ά.
«Στα πολλαπλά εγκλήματα των Τεμπών δεν χωρούν άλλα λόγια. Μόνο πράξεις. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ελλιπής. Ωστόσο πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: στα Τέμπη δεν χωρούν αντιπαραθέσεις. Ακόμα και αυτή η λειψή πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, περιλαμβάνει την ποινική διερεύνηση των ευθυνών του Κ. Μητσοτάκη, σε βαθμό κακουργήματος», αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.
«Και οι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατίας θα είναι αυτοί που θα την συνυπογράψουν για να έρθει στη Βουλή. Γιατί θέλουμε να ζούμε σε μια χώρα που ο πρωθυπουργός της θα λογοδοτήσει για ένα έγκλημα με 57 νεκρούς. Είχαμε όμως πει ότι θα περιμένουμε και πιθανή πρόταση και από την πλευρά των συγγενών», προσθέτει ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας.
«Πλέον υπάρχει! Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο από την κα. Καρυστιανού. Και πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή. Γι’ αυτό εμείς θα τη φέρουμε στη Βουλή. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Τώρα είναι η ώρα των πράξεων και όχι των συζητήσεων. Καλώ όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου να τιμήσουν τον όρκο τους, συνυπογράφοντας κι αυτήν την πρόταση:
Το κατηγορητήριο των ίδιων των συγγενών!
Τώρα είναι η ώρα της Δικαιοσύνης.
Τώρα είναι η ώρα της Δημοκρατίας.
Δεν περισσεύει κανείς.
Δεν μπορεί να λείψει κανείς», καταλήγει.
- Χαμός με «Νοικιάστηκε» από τον Φουρνιέ στην Πάρο (vid)
- Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου με 7 «ναι» και ένα λευκό – Το πρώτο μήνυμα που έστειλε
- Φαράγγι της Σαμαριάς: Ολονύχτια επιχείρηση για τη διάσωση Βέλγου τουρίστα
- Ο Τραμπ εκθείασε τη FIFA για το σκάνδαλο Μπαλογκάν: «Ο Τζιάνι πήρε τη σωστή απόφαση»
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιουλίου
- Μάριος Φραγκούλης: Τα παιδικά χρόνια χωρίς τους γονείς του και το bullying από τους συμμαθητές του
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε σπίτι στην Άνω Τούμπα – Σώθηκε ένας ηλικιωμένος
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος οδηγούσε κλεμμένη μηχανή με 170χλμ/ώρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442