Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025
weather-icon 21o
Champions League Γυναικών: Η Άρσεναλ κέρδισε την Μπαρτσελόνα και πήρε το ευρωπαϊκό (1-0)

Champions League Γυναικών: Η Άρσεναλ κέρδισε την Μπαρτσελόνα και πήρε το ευρωπαϊκό (1-0)

Η Άρσεναλ θριάμβευσε με 1-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα και κατέκτησε το δεύτερο Champions League στην ιστορία της στο ποδόσφαιρο γυναικών.

Πρωταθλήτρια Ευρώπης κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Άρσεναλ! Η ομάδα του Λονδίνου κατέκτησε το δεύτερο Champions League της ιστορίας της στο ποδόσφαιρο γυναικών απέναντι στο μεγάλο φαβορί που ήταν η Μπαρτσελόνα.

Τα κορίτσια των «κανονιέρηδων» επικράτησαν με 1-0 στο «Ζοζέ Αλβαλάδε» κόντρα στις Καταλανές που είχαν κατακτήσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία τρόπαια στη διοργάνωση πραγματοποιώντας μάλιστα πολύ καλή εμφάνιση σε όλο το παιχνίδι.

Το «χρυσό» γκολ το πέτυχε με σουτ μέσα από την περιοχή η Μπλάκστενιους στο 75′, με την Άρσεναλ να κρατά μέχρι το τέλος παρά την πίεση της Μπαρτσελόνα. Μάλιστα στο 22′ η Μάανουμ είχε σκοράρει για τις Αγγλίδες, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τις παίκτριες της Άρσεναλ να πανηγυρίζουν έξαλλα την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης 18 χρόνια μετά την πρώτη φορά.

Άρσεναλ: φαν Ντόμσελααρ – Φοξ, Γουίλιαμσον, Κάτλεϊ, ΜακΚέιμπ – Λιτλ, Καλντεντέι – Κέλι, Μαανούμ, Φουρντ – Ρούσο

Μπαρτσελόνα: Κολ – Παρέδες, Μπατλ, Ρόλφε, Λεόν – Πουτέγιας, Γιχάρο, Μπονματί – Χάνσεν, Παγιόρ, Πίνα

Δείτε τον τελικό:

YouTube thumbnail

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2025
Απόρρητο