Ουκρανία: Πιθανή νέα συνάντηση για διαπραγματεύσεις στο Βατικανό τον Ιούνιο
Σε τέλμα βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία - Ο πάπας έχει προσφέρει το Βατικανό για τόπο συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών
Μια νέα συνάντηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πιθανό να οργανωθεί στα μέσα Ιουνίου στο Βατικανό, σύμφωνα με πληροφορίες της Αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal.
Όπως γράφει η εφημερίδα, στην συνάντηση ενδέχεται να πάρει μέρος και αμερικανική αντιπροσωπεία υπό τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου Τραμπ για την Ουκρανία Κιθ Κέλογκ.
Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει, τέλος, ότι πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εκφράσει την προσδοκία να μπορέσει να προκύψει από την συγκεκριμένη συνάντηση μια άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.
Η Ρωσία αμφισβητεί ξανά την εξουσία Ζελένσκι
Νωρίτερα σήμερα ρώσος διπλωμάτης αναφέρθηκε στο «μνημόνιο» για το οποίο είχε μιλήσει ο Πούτιν κατά την τηλεφωνική συνομιλία του με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο ρώσος διπλωμάτης αμφισβήτησε ότι ακόμα κι αν υπάρξει συμφωνία, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι αυτός που εξουσιοδοτείται να την υπογράψει.
«Έχει μεγάλη σημασία ποιος υπογράφει (σ.σ. τα έγγραφα), διότι ο σημερινός ‘ηγέτης’ τους έχει χάσει την εσωτερική, πόσο μάλλον την εξωτερική, νομιμοποίηση εδώ και πολύ καιρό. Ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα με οποιαδήποτε συμφωνία υπογραφεί από ένα τέτοιο πρόσωπο», δήλωσε στο TASS ο Μαξίμ Μουσίχιν, διευθυντής του νομικού τμήματος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν ασφαλείς εγγυήσεις ότι η συμφωνία διευθέτησης θα υπογραφεί από ουκρανικής πλευράς από «ένα πρόσωπο που είναι εξουσιοδοτημένο από τον λαό να το κάνει αυτό». «Διαφορετικά, θα υπάρξουν προβλήματα», προειδοποίησε.
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
- Πολλοί άνθρωποι εμπιστεύονται την επιστήμη αλλά ασπάζονται θεωρίες συνωμοσίας – Γιατί;
- Το 40% των Ελλήνων με μια χρόνια νόσο – Από τα μεγαλύτερα ποσοστά πολλαπλής νοσηρότητας κατέχει η Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442