
Μαδρίτη: Πρώην πολιτικός της Ουκρανίας πέφτει νεκρός από πυρά έξω από την Αμερικανική Σχολή
Ο Andriy Portnov ήταν σύμβουλος του φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς - Έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστων όταν πήγαινε τα παιδιά του σε σχολείο στη Μαδρίτη
Άγνωστος ή άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον πρώην ουκρανό πολιτικό Andriy Portnov το πρωί της Τετάρτης έξω από την Αμερικανική Σχολή στην εύπορη συνοικία Pozuelo στη Μαδρίτη, σύμφωνα με το Reuters.
Η αστυνομία έλαβε την κλήση για τους πυροβολισμούς στις 9.15 π.μ. (τοπική ώρα), δήλωσε η αστυνομία της Μαδρίτης στο Reuters, χωρίς να προσδιορίσει το θύμα.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός Cadena SER δήλωσε ότι ο άνδρας πήγαινε τα παιδιά του στο σχολείο όταν δέχτηκε τα θανατηφόρα πυρά.
Ο Πόρτνοφ ήταν ανώτερος σύμβουλος του πρώην φιλορώσου προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος ανατράπηκε το 2014.
? Former Yanukovych adviser Andrii Portnov was shot dead near Madrid, per Reuters.
The attack occurred around 9 a.m. local time as Portnov was driving his children to the American School in Madrid’s affluent Pozuelo neighborhood. He was shot at the school gate. pic.twitter.com/tLXL1CwXBl
— UNITED24 Media (@United24media) May 21, 2025
? #ACTUALIZACIÓN El hombre fallecido se llamaba Andriy Portnov, tenía 51 años, era ucraniano y trabajó como asesor del expresidente ucraniano Viktor Yanukovichy
Además, estaba investigado por corrupción
✍ Informa @eniagomez
? https://t.co/rTu2PNIV33 pic.twitter.com/64svk1jRfi
— ABC.es (@abc_es) May 21, 2025
Πεδίο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών η Ισπανία
Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν σημειωθεί αρκετά εγκλήματα στην Ισπανία στα οποία εμπλέκονται Ρώσοι και Ουκρανοί υψηλού προφίλ.
Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2022, έξι βόμβες στάλθηκαν με επιστολές σε στόχους υψηλού προφίλ σε όλη την Ισπανία, μεταξύ άλλων στον πρωθυπουργό Pedro Sanchez, στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη, σε κυβερνητικά γραφεία, σε μια εταιρεία δορυφόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Ένας 76χρονος συνταξιούχος ισπανός δημόσιος υπάλληλος, οι αναζητήσεις του οποίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποδήλωναν συμπάθεια προς τη Ρωσία, φυλακίστηκε για τα αδικήματα.
Τον Απρίλιο του 2022, ένας Ρώσος επιχειρηματίας που συνδέεται με τη ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Novatek βρέθηκε νεκρός μαζί με τη σύζυγο και την κόρη του που είχαν υποστεί μαχαιριές.
Τον Φεβρουάριο του 2024, ένας Ρώσος πιλότος που αυτομόλησε στην Ουκρανία με το ελικόπτερό του βρέθηκε νεκρός από πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς στο γκαράζ της πολυκατοικίας του κοντά στο Αλικάντε.
- Αυστηρή απάντηση Διαμαντοπούλου σε Δούκα: Το ΠΑΣΟΚ δεν παρακαλεί κανέναν για συνεργασίες, πόσω μάλλον όσους μας προσβάλλουν
- Παρορμητικές επιθυμίες και καταθλιπτικές αντιδράσεις – Όσα είπε η Μέριλιν Μονρόε στον ψυχίατρό της
- Πακιστάν: Η Κάγια Κάλας προωθεί ρόλο της ΕΕ στη διαπραγμάτευση για το Ιράν – Επικαλείται τη συμφωνία του 2015
- Θέσεις στάθμευσης: Οι πόλεις με τις περισσότερες παραβάσεις στην Ευρώπη – Τι συμβαίνει στην Αθήνα
- Λίβανος: Η ιστορία του εμβληματικού κάστρου Μποφόρ – Γιατί το Ισραήλ το κατέλαβε
- Date-flation: Ο πληθωρισμός ανεβάζει το κόστος των ραντεβού και αλλάζει το σύγχρονο dating




