Βίντεο Ανδρουλάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο καθρέφτης της διαφθοράς της κυβέρνησης της ΝΔ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεδιπλώνει στο βίντεο το χρονολόγιο της πολιτικής ανάδειξης από το ΠΑΣΟΚ της κακοδιαχείρισης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, που έχει τεθεί υπό ευρωπαϊκή εποπτεία
Με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ και ξεδιπλώνει το χρονολόγιο της πολιτικής ανάδειξης από το ΠΑΣΟΚ της κακοδιαχείρισης στον Οργανισμό, που έχει τεθεί υπό ευρωπαϊκή εποπτεία.
Δείτε το βίντεο Ανδρουλάκη:
Οργανωμένη απάτη και διαφθορά στις αγροτικές επιδοτήσεις δείχνει η έρευνα
Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν από την Δευτέρα 19 Μαΐου συντονισμένες επιχειρήσεις στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις αποκαλύψεις για απάτες και παρατυπίες με τις επιδοτήσεις των αγροτών.
Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία προχώρησε στην αιφνιδιαστική επιχείρηση σε Αθήνα και Κρήτη, διαπιστώνει την εμπλοκή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ, πίσω από την οργανωμένη απάτη και διαφθορά στις αγροτικές επιδοτήσεις.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO), οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την Δευτέρα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της 20ής Μαΐου, εντάσσονται στο πλαίσιο «συνεχιζόμενης έρευνας για φερόμενο οργανωμένο σχέδιο απάτης που αφορά αγροτικά ταμεία και διαφθορά, στην οποία εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι του Ελληνικού Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων».
Μεταξύ 2019 και 2022, όπως επισημαίνεται στην αποκαλυπτική ανακοίνωση της EPPO, σημαντικός αριθμός ατόμων παρουσιάστηκαν ως νέοι αγρότες και έλαβαν δικαιώματα ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), βάσει ψευδών δηλώσεων. Αυτές περιλάμβαναν ψευδείς δηλώσεις σχετικά με την ιδιοκτησία ή τη μίσθωση βοσκοτόπων που ήταν επιλέξιμοι για επιδοτήσεις, δίνοντας την ψευδή εντύπωση ενεργών αγροτικών δραστηριοτήτων.
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
- Συνδυάζεις – Κερδίζεις – ΣυνεχίΖΕΙΣ: Η νέα εποχή στην ασφάλιση είναι εδώ
- Κακοποίηση, απαγωγή, απουσία: Η τραγική ιστορία της Duffy γίνεται ντοκιμαντέρ
- Μπαγκλαντές: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες κάνει βουτιά σε ποτάμι – 18 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι (βίντεο)
- Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς – Μιλγουόκι Μπακς 130-99: Νέα βαριά ήττα για τα «Ελάφια» – Όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442