Η Ρωσία μας απείλησε «με αιώνιο πόλεμο», λέει ουκρανική πηγή – Ο στόχος του Κιέβου μετά τις συνομιλίες
Ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου ότι το επόμενο βήμα πρέπει να είναι συνάντηση Ζελένσκι και Πούτιν - Ουκρανία και Ρωσία θα συνεχίσουν τις συνομιλίες
Η Ρωσία απείλησε την Ουκρανία με «αιώνιο πόλεμο» κατά τη διάρκεια των απευθείας συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη σήμερα, γράφει το Sky News, επικαλούμενο πηγή από την ουκρανική αντιπροσωπεία.
Ο Ουμέροφ είπε ότι το επόμενο βήμα θα ήταν μια συνάντηση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σε «επίπεδο ηγετών»
Η ουκρανική πηγή είπε ότι οι Ρώσοι δεν ήταν έτοιμοι για τεχνικές συνομιλίες σχετικά με την εκεχειρία, περιμένοντας από τους ανωτέρους τους να τους δώσουν τέτοια εξουσιοδότηση.
Νωρίτερα, άλλη πηγή είχε χαρακτηρίσει στο Reuters και στο Γαλλικό Πρακτορείο «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις της Μόσχας, σημειώνοντας ότι: «Οι Ρώσοι εκπρόσωποι προβάλλουν απαράδεκτες απαιτήσεις που υπερβαίνουν τα όσα συζητήθηκαν πριν από τη συνάντηση», συμπεριλαμβανομένης «της αποχώρησης των ουκρανικών δυνάμεων από μεγάλα τμήματα του ουκρανικού εδάφους που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, ώστε να επιτευχθεί εκεχειρία».
Ουκρανική αντιπροσωπεία: Τα επόμενα βήματα πρέπει να είναι συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών
Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας μετά το τέλος των συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, ο υπουργός Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ δήλωσε ότι η «πρώτη προτεραιότητα της αντιπροσωπείας ήταν οι άνθρωποι» γι’ αυτό και συμφωνήθηκε η ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων πολέμου από την κάθε πλευρά.
Βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου:
‘The agreement to exchange people is an important achievement, and shows we are focused on ending the war.’
Head of the Ukrainian delegation, defence minister Rustem Umerov, speaks following the announcement that Ukraine and Russia will exchange 1,000 prisoners of war. pic.twitter.com/QAc3GTXhcm
— Sky News (@SkyNews) May 16, 2025
«Ο δεύτερος στόχος ήταν να συζητηθεί η κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε, λέγοντας ότι οι δύο αντιπροσωπείες «θα εργαστούν για την ανταλλαγή των λεπτομερειών».
Ο Ουμέροφ είπε ότι το επόμενο βήμα θα ήταν μια συνάντηση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας σε «επίπεδο ηγετών».
«Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να επαναλάβουμε ότι η Ουκρανία επιθυμεί την ειρήνη. Η Ουκρανία είναι επικεντρωμένη στον λαό και είμαστε σε θέση και ικανοί να συνεχίσουμε να πολεμάμε. Αλλά στο τέλος της ημέρας, πρέπει να τερματίσουμε αυτόν τον πόλεμο», τόνισε ο επικεφαλής της ουκρανικής αντιπροσωπείας.
Νωρίτερα, ο Ουμέροφ είχε τονίσει ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε νέα ημερομηνία στην οποία θα συναντηθούν, χωρίς, όμως, να την αποκαλύψει δημοσίως.
- Γιώργος Τσαλίκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σύζυγος του Δώρα
- 32 Χρόνια Φαρμασέρβ-Λίλλυ – Η συνεργασία της επιτυχίας
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442