Χατζημάρκος: Την ενωμένη Ευρώπη την διαμορφώνει η συμμετοχή όλων
Με μήνυμα συμμετοχής και ενότητας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες για την Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών: «Η αυτοδιοίκηση της πατρίδας μας προσέρχεται υπεύθυνα»
Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, συμμετέχοντας στις εργασίες της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών – του κορυφαίου θεσμικού οργάνου που φέρνει στο τραπέζι της ευρωπαϊκής πολιτικής τις τοπικές και περιφερειακές φωνές των κρατών-μελών.
Πριν από την επίσημη συνεδρίαση της Ολομέλειας, πραγματοποιήθηκε προπαρασκευαστικός κύκλος διαβουλεύσεων μεταξύ του Προεδρείου, των πολιτικών ομάδων και των εθνικών αντιπροσωπειών. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Περιφερειάρχης σε σχετική του ανάρτηση, το κλίμα που διαμορφώνεται στη νέα αυτή θητεία είναι θετικό, με σαφή διάθεση σύγκλισης απόψεων και συνεννόησης σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις περιφέρειες της Ευρώπης.
Η Ευρώπη δεν είναι ένας απρόσωπος οργανισμός
«Η Ευρώπη δεν είναι ένας απρόσωπος οργανισμός που αποφασίζει για εμάς, χωρίς εμάς», σημειώνει χαρακτηριστικά, «αλλά ένας ζωντανός θεσμός που διαμορφώνεται μέσα από τη συμμετοχή όλων μας».
Η συμμετοχή της ελληνικής αυτοδιοίκησης, όπως τονίζεται, δεν είναι τυπική, αλλά ουσιαστική και υπεύθυνη, σε μια κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη καλείται να επανασχεδιάσει τις προτεραιότητές της.
Η Ολομέλεια της Επιτροπής των Περιφερειών αποτελεί το βασικό φόρουμ έκφρασης των δήμων και των περιφερειών της ΕΕ. Οι θέσεις που διαμορφώνονται εκεί μεταφέρονται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενισχύοντας τη φωνή των πολιτών που εκπροσωπούν οι περιφερειακές αρχές.
«Η Ευρώπη μας χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ – ακριβώς όπως και εμείς τη χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ», επισημαίνει με νόημα ο Περιφερειάρχης, στέλνοντας μήνυμα για ενεργή και υπεύθυνη παρουσία της Ελλάδας στα ευρωπαϊκά δρώμενα, μέσω της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης.
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
- Συνδυάζεις – Κερδίζεις – ΣυνεχίΖΕΙΣ: Η νέα εποχή στην ασφάλιση είναι εδώ
- Κακοποίηση, απαγωγή, απουσία: Η τραγική ιστορία της Duffy γίνεται ντοκιμαντέρ
- Μπαγκλαντές: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες κάνει βουτιά σε ποτάμι – 18 νεκροί, πολλοί αγνοούμενοι (βίντεο)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442