
Η Ελλάδα διεκδικεί το Eurobasket του 2029 – «Μάχη» με την Ισπανία
Η Ελλάδα θέλει να αναλάβει τη διοργάνωση του Eurobasket του 2029, ενώ η Ισπανία διεκδικεί επίσης το τουρνουά και θα δώσει «μάχη» με τη χώρα μας.
Η Ελλάδα έχει δηλώσει συμμετοχή για τη διαδικασία της επιλογής της ανάληψης του Eurobasket 2029 και είναι ένα από τα φαβορί για τη φιλοξενία του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού τουρνουά.
Υποψήφια για τη διεκδίκηση είναι η Ισπανία, η οποία το φιλοξένησε για τελευταία φορά το 2009. Η απόφαση θα ληφθεί στο συνέδριο της FIBA στο Μπαχρέιν εντός της εβδομάδας, με τις συζητήσεις για την παράδοση του τουρνουά στην Ελλάδα να έχουν γίνει έντονες στο Final-4 του BCL.
Η Ελλάδα, το Eurobasket και η ΕΟΚ
Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλος, έχει πάρει την έγκριση της κυβέρνησης, καθώς παρέδωσε όλες τις απαιτούμενες διαβεβαιώσεις.
Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει διοργανώσει δύο φορές το Eurobasket, το 1987 και το 1995, ενώ η Ισπανία έχει φιλοξενήσει το τουρνουά τρεις φορές, τα έτη 1973, 1997 και 2009.
- Ο ράπερ Τόρι Λέινζ μήνυσε την φυλακή του ζητώντας 100 εκατ. δολάρια για μαχαίρωμα από συγκρατούμενο
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο

