Ινδία – Πακιστάν: Ρωσία, Κατάρ και ΗΑΕ τις καλούν να αποφύγουν τη στρατιωτική κλιμάκωση
Η Ινδία ξεκίνησε την «Επιχείρηση Sindoor» κατά του Πακιστάν, το οποίο έχει δεσμευτεί ότι θα απαντήσει στις επιθέσεις
Η Ρωσία κάλεσε Ινδία και Πακιστάν να αποκλιμακώσουν και να βρουν μια ειρηνική λύση.
«Καλούμε τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση»
«Είμαστε βαθιά ανήσυχοι για την κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν μετά την τρομοκρατική επίθεση κοντά στο Παχαλγκάμ», τόνισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα σε επίσημη ανακοίνωση σήμερα Τετάρτη.
«Η Ρωσία καταδικάζει σθεναρά τις τρομοκρατικές ενέργειες, αντιτίθεται σε κάθε εκδήλωση τρομοκρατίας και τονίζει την ανάγκη να ενωθεί ολόκληρη η διεθνής κοινότητα για την αποτελεσματική καταπολέμηση αυτού του κακού», πρόσθεσε.
«Καλούμε τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή. Ελπίζουμε ότι οι διαφορές μεταξύ του Νέου Δελχί και του Ισλαμαμπάντ θα επιλυθούν ειρηνικά, με πολιτικά και διπλωματικά μέσα σε διμερή βάση», τόνισε.
Δείτε σχετική ανάρτηση:
?⚡ Maria Zakharova:
“Russia expresses deep concern over the escalation of military confrontation between India
We hope that the disputes between New Delhi and Islamabad will be resolved through political and diplomatic means, and we call for restraint.” pic.twitter.com/TtfqgpZ5sh
— RussiaNews ?? (@mog_russEN) May 7, 2025
Οι εκκλήσεις σε Ινδία και Πακιστάν από Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το Κατάρ δήλωσε ότι «παρακολουθεί με μεγάλη ανησυχία τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν» και ζήτησε «να επιλυθεί η κρίση μέσω της διπλωματικής οδού».
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, ζήτησε «αυτοσυγκράτηση» και προέτρεψε να αποφευχθεί η στρατιωτική κλιμάκωση.
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
- Shops Open Across Greece this Sunday as Summer Sales Continue
- Airbnb: Τι γράφει το e-mail της ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες ακινήτων
- Τσιτσιπάς – Κολινιόν 2-1: Νικητής ο Στέφανος, κατέκτησε το Γκστάαντ Όπεν! (vids)
- Μέσα στην σκοτεινή «αίρεση» του Έπσταϊν: Μαρτυρία πρώην βοηθού ξετυλίγει το νήμα του μηχανισμού κακοποίησης
- Meteo: Μέχρι και 43 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο – Ως πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας
- Μουντιάλ 2026: Μέσι ή Γιαμάλ; Οι οπαδοί Αργεντινής και Ισπανίας απαντούν (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























![Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/photo_6260173253972266909_x-315x220.jpg)




























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442