Σπανούλης: απέναντι στον Ολυμπιακό ένας θρύλος του!
Ούτε η πλέον καλπάζουσα φαντασία μπορούσε να σκαρώσει τέτοιο σενάριο
Ποιος το περίμενε τον Σεπτέμβριο του ’23, στις 17 εκείνου του μήνα για την ακρίβεια, όταν ο Ολυμπιακούς τιμούσε στο ΣΕΦ σε μια άκρως συγκινητική βραδιά τον Βασίλη Σπανούλη, πως ο προπονητής σε λιγότερο από δύο χρόνια θα προσπαθούσε να κλείσει τον δρόμο των Ερυθρόλευκων προς έναν ευρωπαϊκό τελικό; Μάλλον κανείς.
Ούτε η πλέον καλπάζουσα φαντασία μπορούσε να σκαρώσει τέτοιο σενάριο. Αλλά η ζωή, είναι προφανές, έχει άλλα σχέδια και μένει να φανεί τι θα δούμε στον καυτό ημιτελικό της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μονακό.
Εως τώρα και το λίγο διάστημα που βρίσκεται στους πάγκους ο Σπανούλης, έχει βρεθεί 11 φορές απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα, την ομάδα με την οποία γνώρισε μεγάλες δόξες και την αναγέννησε, για να είναι όλοι ειλικρινείς. Στο Περιστέρι άγγιξε τη νίκη τη σεζόν ’22-’23 αλλά ο Ολυμπιακός έφυγε από τη δυτική όχθη με το 87-86. Στον τελικό Κυπέλλου εκείνης της σεζόν, άνετη νίκη για τους Κόκκινους με σκορ 85-57.
Η συνέχεια δεν είχε σασπένς, πάντα το Περιστέρι έφευγε χωρίς επιτυχία, μέχρι που ο Σπανούλης αποφάσισε να μείνει εκτός ελληνικών πάγκων. Και όταν επανήλθε σε δράση και τόλμησε το ευρωπαϊκό βήμα μετά το νεύμα της Μονακό, το ντεμπούτο του ήταν δίχως λάμψη απέναντι στον Ολυμπιακό (80-89), αλλά στο δεύτερο συναπάντημα ήρθε στο ΣΕΦ το 80-77 για την ομάδα του Πριγκιπάτου. Που τόσο ανάγκη είχε τη νίκη.
Τώρα; Ο ίδιος ο προπονητής, απόλυτα συνειδητοποιημένος για την πρόκληση που έχει μπροστά του, δεν έκρυψε πως ο στόχος του είναι η πρωτιά και μόνο η νίκη. Δεν είναι παράλογη αυτή η προσέγγιση για όσους γνωρίζουν τον Σπανούλη και αντιλαμβάνονται πως δεν βάζει συναισθηματισμούς όταν πρόκειται για το επάγγελμά του και το μπάσκετ που τόσο αγαπά.
Με τη διαφορά πως και ο Ολυμπιακός είναι φτιαγμένος αποκλειστικά για κορυφές και την κορυφή της Ευρώπης κυνηγά από την αρχή της εφετινής αγωνιστικής περιόδου.
Αυτός ο ημιτελικός ανάμεσα στον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Βασίλη Σπανούλη, μάλλον είναι αυτό που λέμε «όλα τα λεφτά»!
- Τραμπ: Ο «πρόεδρος της ειρήνης» έχει ήδη εξαπολύσει περισσότερα πλήγματα από όσα ο Μπάιντεν συνολικά
- Ρωσία: Ουκρανική επίθεση με drones προκαλεί ζημιές σε διαμερίσματα και πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση
- Το Ιράν κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι αναζητούν «πρόσχημα» για στρατιωτική επέμβαση
- Ο Τραμπ υψώνει το μεσαίο δάχτυλο μπροστά στις κάμερες κατά την επίσκεψή του σε εργοστάσιο
- Ιράν: Κατηγορεί τον Τραμπ ενθαρρύνει την πολιτική αποσταθεροποίηση και υποκινεί τη βία
- Χιλή: Αθώωσαν τον αστυνομικό που πυροβόλησε και τύφλωσε διαδηλωτή στις μεγάλες κινητοποιήσεις το 2019

