ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ μειώνει τον αντίκτυπο των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους δασμούς για τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, με επιστροφές φόρων βάσει των δασμών σε ξένα ανταλλακτικά
Η κυβέρνηση Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι θα μειώσει τη δασμολογική πίεση στις αυτοκινητοβιομηχανίες με την επιστροφή των φόρων για τα ξένα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, όπως αναφέρει το Axios.
Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν προειδοποιήσει για την οικονομική ζημία από τον δασμολογικό συντελεστή 25% που είχε επιβληθεί σε χώρες προμήθειας ανταλλακτικών και μερών αυτοκινήτων.
Ο πρόεδρος Τραμπ αναμένεται να υπογράψει αργότερα την Τρίτη εκτελεστικό διάταγμα που θα επιστρέφει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων έως και το 15% των δασμών που καταβλήθηκαν για εισαγόμενα ξένα εξαρτήματα για αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ, με ισχύ από το Σάββατο. Αυτό θα μειωθεί στο 10% το επόμενο έτος.
Οι δασμοί για τα αυτοκίνητα δεν θα συναθροίζονται με άλλες εισφορές που επιβάλλει η κυβέρνηση όπως αυτές για τον χάλυβα ή το αλουμίνιο. Εξαίρεση αποτελούν οι δασμοί στην Κίνα.

O Ντόναλντ Τραμπ είχε στήριξη από τους πρώην εργαζομένους στις αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ και άλλων βιομηχανικών περιοχών.
Ο Τραμπ θέλει την αναγέννηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας
«Το κλειδί ήταν ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες είπαν ότι θα τους πάρει χρόνο για να εντείνουν και να παράγουν ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού τους στην εγχώρια αγορά και αυτό φάνηκε ως μια πολύ πρακτική οπτική» δήλωσε ο Χάουαρντ Λάτνικ.
«Μιλώντας μαζί τους, συζητήσαμε πόσο (σ.σ. προσωπικό) θα προσλάβουν, τι μέρος της παραγωγής θα κατασκευάσουν (σ.σ. εγχώρια) και τι παίρνει η Αμερική σε αντάλλαγμα για να σας δώσει την περίοδο χάριτος» πρόσθεσε ο αμερικανός υπουργός Εμπορίου .
Οι εγχώριες και ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες «κατέστησαν απολύτως σαφές» ότι θα υπάρξει «δραματική αύξηση της παραγωγής – τόσο επέκταση των γραμμών παραγωγής, όσο και νέα εργοστάσια που θα κατασκευαστούν. Αυτή θα ήταν η ανταμοιβή της Αμερικής αν ο Πρόεδρος τους έδινε αυτό το περιθώριο για τα επόμενα δύο χρόνια» κατέληξε ο υπουργός.
- Λίβανος: Στην Ουάσινγκτον ο πρόεδρος Αούν – Θα συναντηθεί με τον Τραμπ
- Σε εξέλιξη η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου ως προέδρου της ΚΟ του κόμματος
- Τροχαίο στο Ίλιον: Φορτηγό προσέκρουσε σε κολώνα – Διακοπή κυκλοφορίας
- Γεραπετρίτης από το Βιετνάμ: Νέα ώθηση στις διμερείς σχέσεις και κοινό μέτωπο υπέρ του Διεθνούς Δικαίου
- Μουντιάλ 2026: Θα απονείμει ο Τραμπ το τρόπαιο; Μπορεί, και όλοι ελπίζουν ότι δεν θα υπάρξουν γιουχαΐσματα
- Επικός Μέσι: «Το… τερμάτισα από το προηγούμενο Μουντιάλ» (vid)
- Λορέντζο Καριέρε: Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο «αντίο» – Συντετριμμένη η σύζυγός του
- Ευκαρπία: Χειροπέδες σε 58χρονο που άφρισε παγκάρι σε παρεκκλήσι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442