6,5 εκατ. Ευρώ 23 Δήμους για κρίσιμο εξοπλισμό πολιτικής προστασίας στη Στερεά Ελλάδα
Την δυνατότητα να προμηθευτούν μηχανήματα έργου πολιτικής προστασίας θα έχουν 23 δήμοι στην Στερεά Ελλάδα.
Με μία κίνηση ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας, από την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπογράφηκε η ένταξη 23 Δήμων για την Δράση: «Εξοπλισμός Πολιτικής Προστασίας – Νέες πράξεις».
Πρόκειται για μια σημαντική προμήθεια εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 6.443.521,72 ευρώ, με αποκλειστικό στόχο την ενδυνάμωση των τοπικών μηχανισμών απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως χιονοπτώσεις, πυρκαγιές, πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Οι Δήμοι θα ενισχυθούν με:
- Εκχιονιστικά μηχανήματα, όπως φορτηγά με λεπίδα και αλατιέρες
- Φορτωτές για την άμεση απομάκρυνση φερτών υλικών
- Υδροφόρες για την κάλυψη αναγκών πυρόσβεσης και άρδευσης
- Μηχανήματα πρόληψης κινδύνων, όπως για κατολισθήσεις
- Γεννήτριες και ασύρματα συστήματα επικοινωνίας, κρίσιμα σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος ή δικτύων
Ποιοι δήμοι είναι οι δικαιούχοι
Οι Δήμοι που εντάσσονται στη δράση είναι: Καρπενησίου, Διρφύων–Μεσσαπίων, Λεβαδέων, Καρύστου, Αμφίκλειας–Ελάτειας, Αγράφων, Δομοκού, Ορχομενού, Λαμιέων, Τανάγρας, Καμένων Βούρλων, Κύμης–Αλιβερίου, Δωρίδος, Ερέτριας, Μακρακώμης, Αλιάρτου–Θεσπιέων, Χαλκιδέων, Διστόμου–Αράχωβας–Αντίκυρας, Θηβαίων, Σκύρου, Δελφών, Λοκρών και Στυλίδος.
Μετά την υπογραφή των αποφάσεων ένταξης των έργων, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα και οφείλουμε να προετοιμαστούμε καταλλήλως. Προς τούτο, διαθέσαμε συνολική χρηματοδότηση 10.000.000 ευρώ από το ΕΣΠΑ, για την ενίσχυση των μηχανισμών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειάς μας και των Δήμων.
»Σήμερα ανακοινώνουμε τη χρηματοδότηση 23 Δήμων της Στερεάς Ελλάδας με περίπου 6,5 εκατομμύρια ευρώ, για να προμηθευθούν φορτωτές, φορτηγά, υδροφόρες και σχετικό εξοπλισμό! Συνεργαζόμαστε παράλληλα με τους Δήμους μας για να υψώσουμε μια ισχυρή ασπίδα προστασίας του τόπου μας και των περιουσιών μας»
- Μαύρος καπνός σκεπάζει τη Μόσχα: Συγκλονιστικές εικόνες μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας στη Ρωσία – 8 νεκροί
- Γαλλικά ΜΜΕ: «Ο Παναθηναϊκός παρακολουθεί την περίπτωση Φρανσίσκο»
- Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει ότι όταν το ψεύδος αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος
- «Θέλημα Θεού; Προφητεία;» – Μέσι και Λουίς ντε λα Φουέντε για το viral κλικ με τον Γιαμάλ – «Μοιραία μαζί»
- Macron, Merz Push to Revive Franco-German Defense Ties
- Ολυμπιακός: Μια εβδομάδα εκτός ο Σιπιόνι
- Συναγερμός για φωτιά στα Χανιά – Ήχησε το 112
- Άνοιξε η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιες οφειλές υπάγονται, πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442