Νέα εποχή για τα ταξίδια – Τέλος στα boarding pass και το check-in
Με τη νέα διαδικασία, το check-in και οι κάρτες επιβίβασης θα καταργηθούν - Τα ταξίδια γίνονται πιο εύκολα
Οι μέρες που οι ταξιδιώτες στα αεροδρόμια έψαχναν αγχωμένοι το boarding pass και έκαναν check-in την τελευταία στιγμή, ίσως σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν.
Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) προετοιμάζει μια σημαντική αλλαγή των κανονισμών για τα αεροπορικά ταξίδια, με την εισαγωγή της «ψηφιακής ταυτότητας ταξιδιώτη».
Οι αλλαγές στα ταξίδια
Όπως αναφέρουν οι Times, η νέα τεχνολογία ενδέχεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός της επόμενης τριετίας και θα επιτρέπει στους επιβάτες να αποθηκεύουν τα διαβατήριά τους σε ψηφιακή μορφή στο κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να τα χρησιμοποιούν σε όλα τα στάδια του ταξιδιού.
Σήμερα, οι επιβάτες πρέπει να κάνουν check-in -online ή στο αεροδρόμιο- και να αποκτούν μια κάρτα επιβίβασης με barcode, το οποίο σαρώνεται αρκετές φορές καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, μέχρι την είσοδό τους στο αεροσκάφος.
Με τη νέα διαδικασία, το check-in και οι κάρτες επιβίβασης θα καταργηθούν. Αντί αυτών, οι επιβάτες θα κατεβάζουν στο κινητό τους ένα «ταξιδιωτικό πάσο» (journey pass) τη στιγμή της κράτησης του εισιτηρίου, το οποίο θα ενημερώνεται αυτόματα σε περίπτωση αλλαγών στο ταξίδι, εξηγεί ο Guardian.
Επιπλέον, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν τα στοιχεία του διαβατηρίου τους στο κινητό και να περνούν από όλα τα σημεία ελέγχου του αεροδρομίου μέσω αναγνώρισης προσώπου, χωρίς να χρειάζεται χειροκίνητο check-in. Οι αεροπορικές εταιρείες θα ενημερώνονται αυτόματα για την άφιξη του επιβάτη όταν σκαναριστεί το πρόσωπό του.
Η νέα αυτή τεχνολογία υπόσχεται πιο γρήγορα, ασφαλή και απλοποιημένα ταξίδια, περιορίζοντας την ταλαιπωρία για τους επιβάτες και ενισχύοντας ταυτόχρονα τα συστήματα ασφάλειας.
- Τροχαίο με μοτοσικλέτα στον Περιφεριακό Θεσσαλονίκης: Τραυματίστηκε σοβαρά ανήλικη συνεπιβάτης
- Πρώτη επιτυχής δοκιμή επαναχρησιμοποιούμενου πυραύλου από την Κίνα
- Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο Βόρειος Τομέας δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη Λ. Κηφισίας και τον Κηφισό»
- Λεύκη: Από το στίγμα στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες
- H τέλεια ληστεία των 11 λεπτών – Κοσμήματα αξίας 4,5 εκατ. δια χειρός Ρενέ Λαλίκ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)































































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442