Ερντογάν: Εργαζόμαστε για τη διατήρηση της θετικής ατμόσφαιρας με τη γειτονική μας Ελλάδα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι στόχος της κυβέρνησής του «είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο»
Στις σχέσεις της Τουρκίας με τη χώρα μας αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σήμερα (11/4) από το βήμα του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας, από όπου διεμήνυσε ότι στόχος της κυβέρνησής του «είναι η διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», ενώ τόνισε πως «εργαζόμαστε για τη διατήρηση της θετικής ατμόσφαιρας με τη γειτονική μας Ελλάδα».
Παράλληλα, έκανε αναφορά στο Κυπριακό, λέγοντας πως «έχουμε αυξήσει τις προσπάθειές μας για την καταγραφή της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού. Θα συνεχίσουμε υπομονετικά μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη».
Επιμένοντας στην εξασφάλιση ρόλου στο θέμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, ο Ερντογάν υποστήριξε πως «έχει γίνει για άλλη μια φορά σαφές ότι δεν μπορεί να φανταστεί κανείς την ευρωπαϊκή ασφάλεια χωρίς την Τουρκία. Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνη για την ευρωπαϊκή ασφάλεια στο μέλλον».
«Η Τουρκία πρέπει να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ»
«Η Τουρκία πρέπει να γίνει πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το συντομότερο δυνατό. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να προωθήσουμε τη διαδικασία και αναμένουμε συγκεκριμένα βήματα από την ΕΕ», όπως είπε.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, «διαθέτοντας τον δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ, η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει την ευθύνες για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και στο μέλλον, ιδίως με την αμυντική της βιομηχανία, η οποία έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια».
Για τα προβλήματα που υπάρχουν στις ευρωτουρκικές σχέσεις επέρριψε την ευθύνη στην ευρωπαϊκή πλευρά, λέγοντας πως «άλλοτε λόγω φόβων, άλλοτε λόγω προκαταλήψεων και άλλοτε λόγω παραγόντων που έχουν αιχμαλωτίσει την Ένωση εκ των έσω, η ΕΕ δεν επιδεικνύει την απαραίτητη βούληση για να προωθήσει τη διαδικασία ένταξής μας. Για να το θέσω ορθότερα, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες σήμερα δεν έχουν, δυστυχώς, το όραμα, το θάρρος και τη στρατηγική αντίληψη που έδωσαν ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από τρία τέταρτα του αιώνα».
- Οδύσσεια του Νόλαν: «Ελάχιστα ομηρικά και καθόλου ελληνικά στοιχεία», υποστηρίζει καθηγητή της Οξφόρδηςς
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442