Παρασκευή 16 Μαϊου 2025
weather-icon 21o
ΚΚΕ: «Αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας» επικαλείται ο ERA, ενώ αυξάνονται τα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην ΕΕ

ΚΚΕ: «Αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας» επικαλείται ο ERA, ενώ αυξάνονται τα σιδηροδρομικά ατυχήματα στην ΕΕ

Το ΚΚΕ ασκεί κριτική στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA)

Στη συζήτηση με την Οάνα Γκεργκινέσκου, υπό διορισμό Εκτελεστική Διευθύντρια του Οργανισμού Σιδηροδρόμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ERA), σε συνεδρίαση της επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (TRAN) του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε παρέμβαση η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση. τα εξής στην ομιλία του:

«»Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων παραμένει αποδεκτή για όλες τις κατηγορίες χρηστών» σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση αξιολόγησης των κοινών στόχων ασφαλείας (CSI) του ERA.

«Αποδεκτό επίπεδο ασφάλειας» των σιδηροδρόμων επικαλείται ο ERA, όταν τα σιδηροδρομικά ατυχήματα σε όλη την ΕΕ αυξήθηκαν κατά 23% την περίοδο 2021-2023, ανάμεσα τους και με τους 57 νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών στην Ελλάδα, που οφείλεται στη σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στις ίδιες ράγες εξαιτίας των πολιτικών της ΕΕ και της κυβέρνησης της ΝΔ κι όλων των προηγούμενων. Όλα αυτά εξαιτίας της στρατηγικής απελευθέρωσης των σιδηροδρόμων, για ακόμα μεγαλύτερες ταχύτητες, μεγαλύτερη χωρητικότητα επιβατών και φορτίων, όλα για τα κέρδη των ομίλων.

Κι όλα αυτά με το 85% του συνολικού σιδηροδρομικού δικτύου στην ΕΕ να παραμένει με απαρχαιωμένα συστήματα ασφαλείας, κίνδυνος – θάνατος για επιβάτες και εργαζόμενους

«Μεταφέρονται ΝΑΤΟϊκά πολεμικά φορτία», λέει το ΚΚΕ

Στο ίδιο αυτό επικίνδυνο δίκτυο σύμφωνα με τεκμηριωμένα δημοσιεύματα μεταφέρονται ΝΑΤΟϊκά πολεμικά φορτία, «μαύρα φορτία» χωρίς έλεγχο και παραστατικά, στο πλαίσιο της «στρατιωτικής κινητικότητας» της ΕΕ με ό,τι κινδύνους μπορεί να σημαίνει αυτό για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών, ενώ δεν αποκλείεται τέτοια φορτία να σχετίζονται και με την έκρηξη στα Τέμπη.

Μια έκρηξη από την οποία προέκυψε πυρόσφαιρα η οποία ευθύνεται για μέρος των θανάτων από τη φωτιά και τις αναθυμιάσεις, χωρίς αυτή να έχει εξιχνιαστεί ακόμα εξαιτίας της επιχείρησης συγκάλυψης της κυβέρνησης της ΝΔ κι ενώ ο ERA είναι αυτός που έδινε σε πεπαλαιωμένες αμαξοστοιχίες σαν αυτές των Τεμπών χωρίς πιστοποιητικά πυρασφάλειας.

Με δεδομένο ότι είστε υποψήφια για την θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας του ERA πρέπει να απαντήσετε στα παραπάνω ζητήματα».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Μαϊου 2025
Απόρρητο