
Σπαρτιάτες: Νέα αναβολή στη δίκη
Ακόμα μία αναβολή στη δίκη για τους Σπαρτιάτες
Για τρίτη φορά αναβλήθηκε σήμερα από το Εφετείο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενους πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» για εξαπάτηση εκλογικού σώματος.
Η εκδίκαση αναβλήθηκε για τις 2 Μαϊου 2025 προκειμένου να κριθεί η υπόθεση η οποία εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της στο πολιτικό σκηνικό της χώρας .
Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος ,κατηγορία η οποία στηρίζεται στη δηλώσεις του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα για πρακτικές Greek Mafia στο κόμμα. Για ηθική αυτουργία στην πράξη έχει παραπεμφθεί ο έγκλειστος για εγκληματική οργάνωση Ηλίας Κασιδιάρης ενώ ως κατηγορούμενος δικάζεται ένας ακόμα δικηγόρος, ο οποίος βαρύνεται με συνεργεία στην πράξη της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.
Ο λόγος της αναβολής
Η υπόθεση πήρε νέα αναβολή εξαιτίας της απόφασης των δικηγορικών συλλόγων της χώρας που απαγορεύει στους δικηγόρους να παρασταθούν σε δίκη που έχει διακοπεί περισσότερες από δύο φορές. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο είχε αναβληθεί η υπόθεση και την προηγουμένη φορά.
«Συμφωνώ με την άποψη ότι υπάρχουν κατηγορούμενοι που παρουσιάζονται ως απατεώνες. Η έκπτωση ή μη από τη Βουλή εξαρτάται εμμέσως και από αυτή τη δίκη. Ήλπιζα ότι θα ευαισθητοποιηθεί ο δικηγορικός σύλλογος και θα επεδείκνυε ευαισθησία για την υπόθεση που αφορά την κοινοβουλευτική τάξη, δηλαδή την ουσία της Δημοκρατίας. Δεν έχω άλλη επιλογή από το να γίνει δεκτό το αίτημα, αλλά συμφωνώ να προσπαθήσουμε να βρεθεί κοντινή δικάσιμος» σημείωσε νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας.
- The Rip: Αστυνομικοί μηνύουν τους Μπεν Άφλεκ και Ματ Ντέιμον για συκοφαντική δυσφήμιση
- ΑΕΚ – Ρίτας 86-92: Έχασε «δικό» της τρόπαιο στην παράταση η «Ένωση»…
- Οι Έλληνες επιστρέφουν στα μετρητά – Αυξήθηκαν οι αναλήψεις από ΑΤΜ
- Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου 0-1: Οι Βαυαροί στέλνουν την ομάδα του Κουλιεράκη σε «τελικό παραμονής»
- Αναμνήσεις μίας πανδημίας: Γιατί ο φόβος και ο πανικός για τον Χανταϊό έρχονται πριν απ’ τις πληροφορίες
- Βαλένθια: «Αν δεν μετατεθεί ο αγώνας με την Μπασκόνια, θα αγωνιστούμε με την ομάδα Νέων»


