Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του παλαιοχριστιανού και της οικογένειάς του, που ζούσε απομονωμένη και κάτω από περίεργες συνθήκες στην ορεινή Κορινθία.
Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης έπειτα από τη μαραθώνια απολογία του το απόγευμα της Πέμπτης (3/4) αποφασίστηκε να προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη, καθώς οι Αρχές εκτίμησαν ότι δεν μπορεί να εξασφαλιστεί διαφορετικά η παρουσία του σε αυτήν.
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης λόγω ενδοοικογενειακής βίας και κατοχή και χρήση όπλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παλαιοχριστιανός δεν συνεργάζεται με τους αστυνομικούς, ενώ έχει δεχθεί επισκέψεις μόνο από τη δικηγόρο του.
Διώκεται και η σύζυγός του
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ένα πρόσωπο που δεν έχει δει καθόλου ο παλαιοχριστινανός το τελευταίο διάστημα είναι η σύζυγός του, που φαίνεται να αντιμετωπίζει και εκείνη αντίστοιχες κατηγορίες.
Ειδικότερα, η 40χρονη φαίνεται να κατηγορείται για έκθεση των παιδιών της σε κίνδυνο, μένοντας μακριά από δημόσιες εμφανίσεις προκειμένου να μην συλληφθεί.
«Δεν είναι άνθρωπος που φυλακίζεται»
Σχολιάζοντας την εξέλιξη της διαδικασίας, η συνήγορος υπεράσπισης του Μανώλη Καλαϊτζιδάκη υποστήριξε ότι η προφυλάκισή του ήταν κάτι που δεν περίμεναν.
«Είναι προσωρινά κρατούμενος. Η προφυλάκιση δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε, από την άποψη ότι έχει ήδη υποστεί τηλεοπτική διαπόμπευση και σηκώνει στις πλάτες του πάρα πολύ βαριές αποδιδόμενες κατηγορίες» σημείωσε η δικηγόρος Μαργαρίτα Συμεωνίδου.
«Ο Καλαϊτζιδάκης δεν είναι ένας άνθρωπος που φυλακίζεται εύκολα. Στο τέλος της ημέρας γίνεται πιο δυνατός. Ελπίζουμε στη δικαίωση» πρόσθεσε.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59