Ένας 65χρονος εργάτης τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κατά τη διάρκεια εργασιών σε ξενοδοχείο στον Πύργο Ψηλονέρου, του δήμου Πλατανιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργαζόμενος έχασε την ισορροπία του και έπεσε από σκάλα ύψους 5 μέτρων.
«Προτεραιότητα αποτελεί η ψήφιση ενός συνεκτικού νομοθετικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία»
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Παράλληλα συνελήφθη και ο 35χρονος υπεύθυνος του εργοταξίου.
Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Για την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων η πρόσφατη ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρει:
«Η σημαντική αύξηση των θανάτων εν ώρα εργασίας αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο το σημαντικό πρόβλημα της υγείας και της ασφάλειας στην εργασία στη χώρα μας».
«Τα ερωτήματα, που εγείρονται, είναι πολλά για το πώς έχουμε οδηγηθεί σε αυτή την κατάσταση και δυστυχώς παραμένουν αναπάντητα. Επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα. Δεν αρκεί μόνον η απόδοση ευθυνών, που είναι σημαντική και αυτονόητη» συνεχίζει η ανακοίνωση.
Και καταλήγει: «Προτεραιότητα αποτελεί η ψήφιση ενός συνεκτικού νομοθετικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, η πρόληψη και η τήρηση κανόνων, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλον εργαζόμενο και, φυσικά, η επιμόρφωση και κατάρτιση των εργαζόμενων, ειδικά σε επαγγέλματα υψηλής επικινδυνότητας».
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής