Ο Δένδιας ζητά 25% ελληνική συμμετοχή σε όλα τα εξοπλιστικά
Τι ζήτησε ο Δένδιας από τη ΓΔΑΕΕ
Αλλαγές στις προμήθειες των εξοπλιστικών σχεδιάζει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in ο Δένδιας με έγγραφη επιστολή του στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων ζητά από εδώ και στο εξής σε όποια σύμβαση εξοπλιστικών προγραμμάτων συνάπτεται με το εξωτερικό να προβλέπεται και 25% ελληνική συμμετοχή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κυβέρνηση έχει ασκηθεί κριτική για τη σύναψη μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων χωρίς πρόβλεψη για συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.
Ο Δένδιας και το «ράφι»
Ο Δένδιας έχει αναφερθεί επανειλημμένα στην ανάγκη η Ελλάδα να αρχίσει να χτίζει το δικό της αμυντικό οικοσύστημα, επενδύοντας στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία.
Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργήθηκε το ΕΛΚΑΚ και σε αυτή την κατεύθυνση συντάχθηκε και αυτή η επιστολή Δένδια στη ΓΔΑΕΕ.
Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να έχει υπογραμμίσει πολλές φορές ότι η Ελλάδα πρέπει να κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, ώστε να σταματήσει πλέον να αγοράζει αμυντικά συστήματα μόνο από το ράφι.
Το παράδειγμα της Τουρκίας
Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία έχει να επιδείξει σημαντικά επιτεύγματα στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, επενδύοντας συστηματικά στις αγορές της και στην μεταφορά τεχνογνωσίας.
Η Ελλάδα αντίθετα έχει μείνει πολύ πίσω, με αποτέλεσμα να είναι εξαρτημένη από ακριβές αγορές ενώ πολύ συχνά έχει πληρώσει την έλλειψη συμφωνιών για follow on support, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρήσει όσα αγοράζει.
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
- Εθνική Ελλάδας: Ο Ιταλός Κίφι σφυρίζει το φιλικό με την Παραγουάη
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με Τασούλα, Ανδρέα και Καραϊσκάκη το νέο βίντεο για το συνέδριο
- Δική Τεμπών: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του μοναδικού επιζώντος από το πρώτο βαγόνι
- Κατώτατος μισθός: Η «νάρκη» πριν η κυβέρνηση «πατήσει το κουμπί» της αύξησης
- Πώς η ανατροφή του σκύλου διαμορφώνει το ταμπεραμέντο του;
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
- Χάρις Αλεξίου: Τι της είπε Γάλλος γιατρός όταν έχασε τη φωνή της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442