Baidu: Λάνσαρε δύο νέα μοντέλα ΑΙ
Η Baidu δήλωσε ότι το τελευταίο μοντέλο βάσης ERNIE 4.5 έχει «εξαιρετική ικανότητα πολυτροπικής κατανόησης»
Η κινεζική Baidu ανακοίνωσε το λανσάρισμα δύο νέων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου μοντέλου που επικεντρώνεται στη λογική και το οποίο, όπως είπε, ανταγωνίζεται το μοντέλο της DeepSeek, καθώς προσπαθεί να ξεχωρίσει σε έναν έντονα ανταγωνιστικό αγώνα τεχνητής νοημοσύνης.
Η εξάπλωση των μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης της κινεζικής νεοφυούς εταιρείας DeepSeek, τα οποία, όπως λέει, είναι εφάμιλλα ή και καλύτερα από τα κορυφαία μοντέλα της βιομηχανίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ένα κλάσμα του κόστους, έχει αναστατώσει τη βιομηχανία και έχει αναζωπυρώσει την παγκόσμια κούρσα της τεχνητής νοημοσύνης.
«Το ERNIE X1 παρέχει επιδόσεις εφάμιλλες του DeepSeek R1 στη μισή τιμή», δήλωσε η Baidu για ένα από τα νέα μοντέλα. Το X1 έχει «ισχυρότερες δυνατότητες κατανόησης, σχεδιασμού, προβληματισμού και εξέλιξης», δήλωσε η Baidu, προσθέτοντας ότι είναι το πρώτο μοντέλο βαθιάς σκέψης που χρησιμοποιεί εργαλεία αυτόνομα, σημειώνει το CNBC.
Τα μοντέλα της Baidu
Η Baidu δήλωσε ότι το τελευταίο μοντέλο βάσης ERNIE 4.5 έχει «εξαιρετική ικανότητα πολυτροπικής κατανόησης. Έχει πιο εξελιγμένη γλωσσική ικανότητα και οι ικανότητες κατανόησης, παραγωγής, λογικής και μνήμης του είναι συνολικά βελτιωμένες».
Έχει επίσης «υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη» και είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς τα μιμίδια του δικτύου και τα σατιρικά καρτούν, δήλωσε η Baidu.
Ένας από τους πρώτους τεχνολογικούς γίγαντες της Κίνας που λάνσαρε ένα chatbot τύπου ChatGPT, η Baidu δυσκολεύτηκε να αποκτήσει ευρεία αποδοχή για το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο Ernie, παρά το γεγονός ότι ισχυρίζεται ότι η απόδοσή του είναι συγκρίσιμη με το GPT-4 του OpenAI, εν μέσω έντονου ανταγωνισμού.
Τα πολυτροπικά συστήματα ΑΙ είναι ικανά να επεξεργάζονται και να ενσωματώνουν διάφορους τύπους δεδομένων, όπως κείμενο, βίντεο, εικόνες και ήχο, και μπορούν να μετατρέπουν περιεχόμενο σε όλες αυτές τις μορφές.
Πηγή: ΟΤ
- Μετά τον Μέσι, ο… Γκριεζμάν: Έγινε ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο MLS
- Αυτοί που θέλουν να φέρουν την αλλαγή πρέπει να δείξουν ότι μπορούν να αλλάζουν και οι ίδιοι
- Πάσχα: Πότε ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα
- «Καρφιά» από τη σύζυγο του Χολμς μετά την αποχώρηση από τον Παναθηναϊκό: «Σεβαστείτε το όνομα του…» (pic)
- Μυστήριο με διαγραμμένα βίντεο του Λευκού Οίκου στο X – «Θα εκτοξευθεί σύντομα, σωστά;»
- Οι τρεις μνηστήρες για τον Ολίσε, η κλειστή πόρτα της Μπάγερν και το κλειδί των 200 εκατ. ευρώ
- Βουλιαγμένη: Πότε θα γίνει η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου δύτη
- «Η αλήθεια είναι»: Το νεοελληνικό έργο του Δημήτρη Δημητριάδη στο Θέατρο 104
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442