Ανασχηματισμός: Στις 11:00 ανακοινώνεται η νέα σύνθεση της κυβέρνησης
Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα ανακοινώσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης
Μετά από αρκετές μέρες ονοματολογίας για τον ανασχηματισμό ο κύβος ερρίφθη. Τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης θα ανακοινώσει στις 11:00 της Παρασκευής 14 Μαρτίου ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από τον στενό πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου θα μετακομίσει ο Κωστής Χατζηδάκης με αυξημένες αρμοδιότητες, ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με εποπτικό ρόλο στη δουλειά των υπουργών.
Στη θέση του στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται να μετακινηθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης (με αναπληρωτή του τον Νίκο Παπαθανάση), τον οποίο αναμένεται να διαδεχθεί στο υπουργείο Παιδείας η νυν υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογενείας Σοφία Ζαχαράκη. Η Ειρήνη Αγαπηδάκη, ως τώρα αναπληρώτρια υπουργός Υγείας πιθανότατα αναβαθμίζεται σε υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, στη θέση της κ. Ζαχαράκη.
Στο υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, θεωρείται βέβαιο ότι τον τομέα Μεταφορών θα αναλάβει, ως αναπληρωτής υπουργός, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ενώ σύμφωνα με τα τελευταία σενάρια ακούγεται το όνομα του Χρίστου Δήμα για υπουργός.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης μετακομίζει στο Πολιτικής Προστασίας.
Ερωτηματικό παραμένει ο ρόλος του Μάκη Βορίδη, ο οποίος ακούγεται ότι θα μετακομίσει εκτός Μεγάρου Μαξίμου στο υπουργείο Ενέργειας. Ένα ακόμη όνομα για αυτό το υπουργείο είναι του Σταύρου Παπασταύρου.
O Βασίλης Κικίλιας, πιθανότατα μετακινείται στο υπουργείο Ναυτιλίας.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Υγείας, ενδεχομένως με αναπληρωτή υπουργό τον Μάριο Θεμιστοκλέους, εφόσον η Ειρήνη Αγαπηδάκη μετακομίσει σε άλλο υπουργείο.
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
- James Arthur: Συναίσθημα και άρωμα brit pop στο Sani Festival
- Σοκάρουν οι εικόνες από το τραγικό τροχαίο με τρεις νεκρούς στον Κονιακό Φωκίδας
- Μητσοτάκης: Επιχείρηση τόνωσης του ηθικού των βουλευτών με επιλεκτική ανάγνωση της πραγματικότητας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και επίθεση στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442