Μητσοτάκης – Σακελλαροπούλου: Τέμπη, Συρία και αναθεώρηση του Συντάγματος στην τελευταία συνάντηση
Μητσοτάκης και Σακελλαροπούλου είχαν την τελευταία μηνιαία τους συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο
Κυριάκος Μητσοτάκης και Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχαν σήμερα την τελευταία τους θεσμική συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς στις 13 Μαρτίου χρέη Προέδρου της Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Τασούλας.
«Είναι η τελευταία μας συνάντηση με τη θεσμική μας ιδιότητα. Να σας ευχαριστήσω για την πενταετή προσφορά σας στην πατρίδα ως πρώτη γυναίκα ΠτΔ. Έχετε αφήσει το δικό σας ξεχωριστό αποτύπωμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
«Η εκλογή του νέου ΠτΔ έγινε με όλες τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διατάξεις. Θα αναλάβει τα καθήκοντά του σε μία ιδιαίτερη και δύσκολη συγκυρία. Σε μία εσωτερική κατάσταση όπου χρέος όλων μας είναι να επουλώσουμε τραύματα, να οικοδομήσουμε την ενότητα.
Αυτό φέρνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην πρώτη γραμμή, όπως η Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όπως ανακοίνωσα πρόσφατα στη Βουλή. Πρέπει να αλλάξει θετικά το κλίμα δυσπιστίας και θυμού που υπάρχει».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμα στις διεθνείς εξελίξεις και ιδίως στη Συρία.
«Σήμερα η Ελλάδα θα εκφράσει τις ανησυχίες της στο ΣΑ του ΟΗΕ. Είχαμε εκφράσει τις επιφυλάξεις μας για το νέο καθεστώς στη Συρία. Θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την προστασία των μειονοτήτων, ιδιαίτερα των χριστιανών.
«Η πολιτική συνεννόηση πιο αναγκαία από ποτέ»
Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη μεριά της τόνισε ότι η θεσμική επικοινωνία και η ενημέρωση είναι συστατικά της δημοκρατίας. «Οι μηνιαίες συναντήσεις είχαν ιδιαίτερη σημασία. Ειδικά σε δύσκολες εποχές ο πολιτικός πολιτισμός και η πολιτική συνεννόηση είναι περισσότερα αναγκαία από ποτέ».
«Εύχομαι να πάνε όλα καλά για τον τόπο και για την επούλωση των τραυμάτων. Είναι απολύτως αναγκαίο για όλους να υπάρχει λογοδοσία, απόδοση ευθυνών, να αναλαμβάνουν οι θεσμοί», σημείωσε.
Σε σχέση με τις διεθνείς εξελίξεις χρειάζεται «ενότητα και στρατηγική αυτονομία της ΕΕ. Για τη Συρία να υπάρξει άμεση ειρήνευση, συμπεριληπτική κοινωνία και βεβαίως των χριστιανών που βιώνουν τις συνέπειες του φανατισμού και τις μισαλλοδοξίας».
- Στεγαστική πολιτική: Από τις διαπιστώσεις στις πράξεις – Ρηξικέλευθη πολιτική πρόταση του ΠΑΝΣΥΠΟ
- Πώς το ισχυρότερο αγροτικό λόμπι στην Ευρώπη «έθαψε» τη νομοθεσία της ΕΕ για τα φυτοφάρμακα
- Χάντμπολ: Ο Σμιτ μετά τα 1100 γκολ στη Γερμανία έπιασε λιμάνι καθώς ανακοινώθηκε από τον Ολυμπιακό
- Λένα Ζευγαρά: Κάνει προεκλογική εκστρατεία με το νέο της τραγούδι «Θα, θα»
- Πυροσβεστική: Ρεκόρ με 13 συλλήψεις σε ένα διήμερο για εμπρησμούς από αμέλεια
- Ο ΠΑΟΚ Ανακοίνωσε τον Όσμαν με βίντεο – Η μέρα και η ώρα της παρουσίασής του
- Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σέρρες
- Μπορεί μια πίτσα να μαρτυρήσει πότε δουλεύετε υπερωρίες και πότε έρχεται γεωπολιτικός «σεισμός»;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442