Αυστραλία: Καρχαρίες εντοπίστηκαν στα πλημμυρισμένα κανάλια μετά το πέρασμα του κυκλώνα Άλφρεντ
Οι Αρχές στην Αυστραλία προειδοποιούν για την άνοδο των υδάτων και τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία καθώς ξεκινούν οι προσπάθειες αποκατάστασης μετά τις φονικές πλημμύρες.
Καρχαρίες εθεάθησαν να κολυμπούν στα νερά που έχουν πλημμυρίσει την Αυστραλία μετά το πέρασμα του κυκλώνα Άλφρεντ.
Αν και το ισχυρό φαινόμενο εξασθένησε το Σαββατοκύριακο, οι Αρχές προειδοποιούν πως η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να είναι εκτοπισμένοι, καθώς οι εργαζόμενοι έκτακτης ανάγκης άρχισαν να αποκαθιστούν την παροχή ρεύματος.
Υπενθυμίζεται πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.
Μετά το πέρασμα του κυκλώνα και ενώ οι πληγείσες περιοχές προσπαθούν να ορθοποδήσουν, κάτοικος του Gold Coast στην ανατολική Αυστραλία δημοσίευσε βίντεο με καρχαρίες να κολυμπούν στα πλημμυρισμένα κανάλια.
Δείτε το βίντεο με τους καρχαρίες:
«Ήταν τρία μέτρα από την ακτή»
Ένα άλλο βίντεο δείχνει έναν εργαζόμενο στην οικοδομή να παρακολουθεί με σοκ καθώς ένας καρχαρίας κολυμπούσε στα νερά. «Όταν τον είδαμε για πρώτη φορά, ήταν τρία μέτρα από την ακτή εδώ», είπε. «Είναι απίστευτο».
Οι πλημμύρες προκάλεσαν άνοδο της στάθμης του νερού, μεταφέροντας τη θαλάσσια ζωή προς τα ενδότερα, όπως αναφέρει ο Independent.
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές χτύπησαν το Κουΐνσλαντ και τη Νέα Νότια Ουαλία το Σάββατο. Ο κυκλώνας έριξε γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος, ξερίζωσε δέντρα και πλημμύρισε πόλεις με βροχοπτώσεις ρεκόρ.
Σχεδόν 200.000 σπίτια και επιχειρήσεις παρέμειναν χωρίς ρεύμα το απόγευμα της Δευτέρας, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διακοπή ρεύματος στην ιστορία του Κουΐνσλαντ λόγω καταιγίδας.
Περισσότερα από 700 σχολεία παρέμειναν κλειστά για προληπτικούς λόγους.
- Μέγκαν Μαρκλ: «Έχω δεχθεί το περισσότερο διαδικτυακό τρολάρισμα στον κόσμο» – Η κατάρρευση του Χάρι, η πικρία για την Νταϊάνα
- Η βαθμολογία στη Euroleague μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Αρμάνι
- Euro 2026: Στον όμιλο της Αττάλειας η Εθνική χάντμπολ Γυναικών
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο εναρκτήριο συνέδριο Global Progressive Mobilization
- Ολυμπιακός – Αρμάνι Μιλάνο 85-76: Πρώτοι και καλύτεροι στην κανονική περίοδο οι «ερυθρόλευκοι»
- Καιρός: Φεύγει η αφρικανική σκόνη, έρχονται βροχές και καταιγίδες
