Βουλή: «Μαραθώνιος» με το θερμόμετρο στα ύψη – Πώς θα κυλήσει η διαδικασία
Ο κύβος ερρίφθη: ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά κατέθεσαν πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που καλείται να δώσει πειστικές απαντήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη.
Εβδομάδα των παθών για την κυβέρνηση που μετά την κοινοβουλευτική μάχη επί της πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, σχετικά με ενδεχόμενα αδικήματα στην τραγωδία στα Τέμπη του παραιτηθέντα Χρήστου Τριαντόπουλου, έρχεται αντιμέτωπη και με μια πρόταση δυσπιστίας.
ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νέα Αριστερά και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που πρόσκεινται στο Κίνημα Δημοκρατίας συμφώνησαν στην πρόταση και άμεσα ξεκίνησε ο τριήμερος «μαραθώνιος» με το ενδιαφέρον να κορυφώνεται την τελευταία ημέρα της συζήτησης (Παρασκευή) με τις κεντρικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κατ’ αντίστροφη σειρά. Η συζήτηση θα κλείσει με ονομαστική ψηφοφορία που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα επιφυλάσει εκπλήξεις αφού η πλειοψηφία θα καταψηφίσει δίνοντας πρόσκαιρα ανάσα στη κυβέρνηση που ξεπερνά εντός του Κοινοβουλίου τα εμπόδια αλλά βρίσκεται υπό συνεχή αμφισβήτηση από την κοινωνική αντιπολίτευση που «φουντώνει».
Το ενδιαφέρον να κορυφώνεται την τελευταία ημέρα της συζήτησης (Παρασκευή) με τις κεντρικές ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ονομαστική ψηφοφορία
Στη σημερινή συνεδρίαση το θερμόμετρο ανέβηκε όταν η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τα Τέμπη, με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να θέτουν το ζήτημα της αστυνομικής βίας στη συζήτηση της Ολομέλειας.
Ονομαστική ψηφοφορία την Παρασκευή
Παρακολουθείστε live όλες τις εξελίξεις:
- Σύρος: «Άρπαξα το μαχαίρι με το οποίο έτρωγα και της επιτέθηκα» – Τι είπε στην απολογία του ο 41χρονος για τη δολοφονία
- Η Φιορεντίνα προτείνει να επενδύσει συν 30 εκατ. και θέλει το «Αρτέμιο Φράνκι» για 90 χρόνια (vid)
- Αγρότες: Πώς θα κάνουν δωρεάν διακοπές
- «Η σιωπή δεν προστατεύει» – Νέα εποχή για τον ουκρανικό στρατό, νέες δοκιμασίες για τον Ζελένσκι
- Πώς αισθάνεται ένας αδέσποτος σκύλος; Η επιστήμη δίνει μια πιο σύνθετη απάντηση
- Μπάρμπαρα Χάτον: Η δισεκατομμυριούχος συλλέκτρια κοσμημάτων, η κληρονομιά στα 21 και οι 7 ατυχείς γάμοι
- Και επίσημα ο Γεντβάι στην Αλ Σαμπάμπ (pic)
- Greeks Most Pessimistic in Eurozone on Inflation, Growth, ECB Says
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442