Ο Καναδάς θα ανταποδώσει τους δασμούς των ΗΠΑ, τονίζει ο Τριντό
«Αν οι τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ τεθούν σε ισχύ, ο Καναδάς θ’ ανταποδώσει, εφαρμόζοντας τελωνειακούς δασμούς 25% σε αμερικανικά εμπορεύματα 155 δισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο Τζάστιν Τριντό.
Ο Καναδάς θα επιβάλει τελωνειακούς δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα από σήμερα Τρίτη, σ’ αντίποινα αυτών που ανακοινώθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τριντό, κρίνοντας ότι «τίποτε δεν δικαιολογεί αυτά τα μέτρα» από πλευράς της κυβέρνησης των ΗΠΑ (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Blair Gable, επάνω, ο Τζάστιν Τριντό).
«Αν οι τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ τεθούν σε ισχύ, ο Καναδάς θ’ ανταποδώσει από τα μεσάνυχτα (σ.σ. τοπική ώρα), εφαρμόζοντας τελωνειακούς δασμούς 25% σε αμερικανικά εμπορεύματα (αξίας) 155 δισεκατομμυρίων δολαρίων», τόνισε ο επικεφαλής της καναδικής κυβέρνησης.
Οι δασμοί αυτοί «θα παραμείνουν σε ισχύ» όσο εφαρμόζονται οι αμερικανικοί κι αν η Ουάσιγκτον δεν τους αναστείλει, «συζητάμε (…) με τις επαρχίες και τις περιοχές» του Καναδά για την υιοθέτηση κι άλλων μέτρων, «μη δασμολογικών», πρόσθεσε ο κ. Τριντό.
Βουτιά στη Wall Street
Οι δασμοί προς Μεξικό και Καναδά που επιβεβαίωσε ο Τραμπ αντέστρεψαν το κλίμα στη Wall Street για τους αμερικανικούς δείκτες, οι οποίοι άρχισαν τη συνεδρίαση με κέρδη, και οι πωλήσεις έλαβαν διαστάσεις.
Το γενικότερο κλίμα της Wall Street φαίνεται να είναι επιφυλακτικό, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος επιμένει στα σχέδιά του να επιβάλει φόρους εισαγωγών σε βασικούς εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.
Αυτές οι προτάσεις πολιτικής έχουν συγκλονίσει τους επενδυτές και έχουν τροφοδοτήσει την αστάθεια της αγοράς πρόσφατα καθώς οι αναλυτές ανησυχούν ότι θα αναζωπυρώσουν τον πληθωρισμό.
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442