Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
weather-icon 18o
To ποδόσφαιρο του Μεντιλίμπαρ και οι σωστές αγορές του χειμώνα

To ποδόσφαιρο του Μεντιλίμπαρ και οι σωστές αγορές του χειμώνα

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αντί να βάζει πολλές ιδέες στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και να υπεραναλύει τα δεδομένα, φροντίζει να πετυχαίνει νίκες που γράφουν ιστορία.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Αν κάποιος δει ξανά και ξανά το γκολ του ερυθρόλευκου θριάμβου στη Νέα Φιλαδέλφεια, τι διαπιστώνει; Μπαλιά μεγάλη ο Κάρμο από την άμυνα για τον (κατά συνθήκη) έξω αριστερά. Ο Μπρούνο γρήγορα γρήγορα στην περιοχή την πάσα, αποδέκτης ο Τσικίνιο που κάνει τα …δικά του και με άνεση το σωστό πλασέ στα δίχτυα του Μπρινιόλι. Τόσο απλό όσο απλό είναι το ποδόσφαιρο που θέλει ο Μεντιλίμπαρ να παίζει ο Ολυμπιακός.

Με λίγες λέξεις «τάχιστη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση». Γιατί τέτοιες πάσες όχι μόνο φέρνουν τη μπάλα πολύ πιο γρήγορα στην «καυτή ζώνη» σε σύγκριση με ό,τι μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής, αλλά και διότι το πολύ «μπλα μπλα» στο χορτάρι μοιάζει με τάση που ξεπερνιέται. Και ο προπονητής του Ολυμπιακού αντί να βάζει πολλές ιδέες στο μυαλό των ποδοσφαιριστών και να υπεραναλύει τα δεδομένα, φροντίζει να πετυχαίνει νίκες που γράφουν ιστορία. Είναι μια επιλογή ξεκάθαρη και προφανώς δικαιώνεται.

Τι άλλο; Αν γνωρίζεις να κάνεις …ψώνια τον χειμώνα, βγαίνεις κερδισμένος. Το πέτυχε ο Ολυμπιακός και μάλιστα το γκολ ήρθε από τις χειμερινές του μεταγραφές: αυτές που τόσο βοήθησαν πέρυσι, ενώ το ίδιο συμβαίνει και σε αυτή την αγωνιστική σεζόν.

Ο Κάρμο, στυλοβάτης της άμυνας εδώ και περίπου ένα χρόνο, κολόνα και στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού. Ο Μπρούνο, δεν είναι τυχαία βασικός στην εθνική Νιγηρίας. O δε Τσικίνιο, εύρημα αληθινό, παίκτης που ίσως δεν είναι του 10, αλλά ποιος είπε πως δεν κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, με αποκορύφωμα τη σύνδεση της μεσαίας γραμμής με την επίθεση και επιπρόσθετα την επίτευξη γκολ;

Οσο για τον μεγάλο χαμένο του ντέρμπι, έχει όνομα: Ματίας Αλμέιδα. Ελεγε διάφορα πριν από τον αγώνα ο προπονητής της ΑΕΚ και εν τέλει κατέβασε σχήμα με τρεις κεντρικούς μπακ , κάτι που ποτέ δεν είχε επιχειρήσει. Επίσης, ολοφάνερα πήγε για το Χ, ίσως έχοντας και στόχο το 0-0, φοβούμενος να μην την πατήσει όπως στα ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό , όταν και μέτρησε 10 γκολ σε βάρος του.

Ναι, έκλεισε χώρους, έπαιξε σούπερ επιφυλακτικά, αλλοίωσε το δικό του στυλ παιχνιδιού και μάλλον επηρεάστηκε η σκέψη του. Σε ένα ματς που η ΑΕΚ και ο προπονητής αναζητούσαν αντίδραση, δεν προέκυψε τελική στην αντίπαλη εστία! Τι άλλο, αλήθεια, να προσθέσεις για την εικόνα των γηπεδούχων ενός κρίσιμου ντέρμπι;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
Cookies