Μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Ντουμπάι για τον Τσιτσιπά (2-1, vid)
Ο Ελληνας τενίστας νίκησε με 2-1 σετ τον Ματέο Μπερετίνι και προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά του Ντουμπάι.
Πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ιταλού, Ματέο Μπερετίνι, με 2-1 σετ (7-6 [5], 1-6, 6-4) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του 500άρι τουρνουά που διεξάγεται στο Ντουμπάι. Πρώτος φετινός ημιτελικός για τον Ελληνα τενίστα.
Ο συμπατριώτης μας έδειξε χαρακτήρα στα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης και κατάφερε να πετύχει μια σπουδαία νίκη, που του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσει την περιπέτειά του στο Ντουμπάι και την προσπάθειά του για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.
Αυτός είναι ο πρώτος ημιτελικός του Τσιτσιπά στο 2025 και πρώτος μετά τον περσινό Ιούλιο στο Γκστάαντ (χώμα), με τον συμπατριώτη μας να αντιμετωπίζει αύριο (28/2) τον Ολλανδό, Τάλον Γκρίκσπουρ, με στόχο την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.
Ο προσεχής αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσισπά στα προημιτελικά απέκλεισε τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 2-1 σετ, Στον άλλον ημιτελικό θα κοντραριστούν ο Φέλιξ Οζιέ Αλιασίμ με τον Κουεντίν Χάλις.
Η εξέλιξη της αναμέτρησης:
Το πρώτο σετ ήταν ντέρμπι, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους, άλλοτε εύκολα και άλλοτε δύσκολα και να πηγαίνουν χέρι – χέρι μέχρι το τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς ήταν καλύτερος και με 7-5 έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.
Στο δεύτερο σετ ο Ματέο Μπερετίνι κυριάρχησε στο κορτ και με δύο μπρέικ έφτασε στο 6-1, με το οποίο ισοφάρισε το παιχνίδι σε 1-1. Το τρίτο σετ έμοιαζε πολύ με το πρώτο, με τους δύο τενίστες να κρατούν τα σερβίς τους μέχρι το 5-4. Εκεί ο Στέφανος πίεσε και κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Ιταλού για το 6-4 και το 2-1 στα σετ που του έδωσε την πρόκριση.
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας
- Η «ξέφρενη» κούρσα της Άστον Βίλα – Ο Έμερι βρήκε τις λύσεις και αποθεώνεται
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ηγεσία της ΕΕ και το ενδεχόμενο ενός πρωτοφανούς στρατηγικού ναυαγίου
- Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στα Καλάβρυτα


