Νετανιάχου: Απαιτεί «την εξορία της Χαμάς» από τη Γάζα στις διαπραγματεύσεις για τη συνέχεια της εκεχειρίας
Το ισραηλινό Κανάλι 13 μεταδίδει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει θέσει νέες προϋποθέσεις στις συνομιλίες για τη συνέχιση της εκεχειρίας στη Γάζα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου προβάλλει νέες απαιτήσεις στις διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση της εκεχειρίας στη Γάζα.
Δεν θεωρείται σίγουρο ότι θα περάσουμε στη δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα
Στις έμμεσες συνομιλίες ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς συζητείται πώς οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν και στη δεύτερη φάση της συμφωνίας.
Σύμφωνα με το ισραηλινό Κανάλι 13, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απαιτεί η ηγεσία της Χαμάς να εξοριστεί στο εξωτερικό, να υπάρξει αποστρατικοποίηση της Γάζας και το Τελ Αβίβ να διατηρήσει τον έλεγχο της ασφάλειας στον παλαιστινιακό θύλακα.
Αυτές οι απαιτήσεις δεν είχαν συμπεριληφθεί στη συμφωνία που είχε υπογραφεί στα μέσα Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με εκείνη τη συμφωνία, η Χαμάς θα απελευθέρωνε στη δεύτερη φάση όλους τους εναπομείναντες ομήρους και τα ισραηλινά στρατεύματα θα αποσύρονταν από τη Λωρίδα της Γάζας.
Οργή Νετανιάχου και Ισραήλ για τον τρόπο που παρέδωσε η Χαμάς τις σορούς
Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, όπως το Kan, η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε την οργή της στους διαμεσολαβητές για τον τρόπο που παρέδωσε η Χαμάς τις τέσσερις σορούς ομήρων σήμερα, ανάμεσά τους και αυτές των παιδιών της οικογένειας Μπίμπας.
Οι τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό.
Σύμφωνα με το Kan, η Χαμάς είχε τοποθετήσει προπαγανδιστικό υλικό μέσα στα φέρετρα που μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ.
Αφού Ισραηλινοί αξιωματούχοι βρήκαν το υλικό στο εσωτερικό των φέρετρων, το Τελ Αβίβ φέρεται να επικοινώνησε με τους διαμεσολαβητές της τρέχουσας συμφωνίας εκεχειρίας – την Αίγυπτο, το Κατάρ και τις Ηνωμένες Πολιτείες – και απαίτησε αυστηρά μέτρα αφού κατηγορεί την παλαιστινιακή οργάνωση για βεβήλωση νεκρών.
- ΚΕΠΕ: Μείωση 3,3% στο πραγματικό διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το α’ τρίμηνο του 2025
- UBS: Ο «αόρατος» πληθωρισμός που διαμορφώνει τις προσδοκίες των καταναλωτών
- Αρκάς: Η καλημέρα του γιορτινού Σαββάτου
- Κλιματική κρίση: «Hot spot» η Μεσόγειος – Γιατί θερμαίνεται ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο
- Vienna Chamber Orchestra Orpheus: Η Αθήνα υποδέχεται το νέο έτος με τους ήχους του Γιόχαν Στράους
- Σάκος του μποξ οι Μπακς χωρίς τον Γιάννη, έχασαν και από τους Γκρίζλις (vid)

