Θεσσαλονίκη: Έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης από το ψύχος
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τα έκτακτα μέτρα που έλαβε για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών συνθηκών, πρόκειται να λειτουργήσει με διευρυμένο ωράριο, από την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025 και ώρα 09.00 τις ήδη υφιστάμενες δομές, που παρέχουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ώστε να παρασχεθεί προσωρινή φιλοξενία για την προστασία των ευάλωτων πολιτών λόγω του ψύχους.
Οι χώροι καταφυγής των πολιτών για την προστασία τους έναντι των χαμηλών θερμοκρασιών
Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν οι παρακάτω χώροι:
- Υπνωτήριο Αστέγων (Ανδρέου Γεωργίου 5 -πρώην 13- τηλ. 2310528811), από τις 17.00 έως την επόμενη ημέρα στις 10:00 π. μ.
- Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων (Μοναστηρίου 62, τηλ. 2313316615) από τις 18.00 έως την επόμενη ημέρα στις 09.00. Στους χώρους θα παρευρίσκεται εξειδικευμένο προσωπικό των Δομών (Κοινωνική Λειτουργός, Νοσηλεύτρια, Ιατρός κλπ.).
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης, καθ’ όλη τη διάρκεια των έκτακτων μέτρων θα διανέμονται στους άστεγους πολίτες κουβέρτες, υπνόσακοι, κρουασάν και νερά με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας.
Επίσης υπάρχει συνεργασία με φορείς που δραστηριοποιούνται στα θέματα προστασίας αστέγων (ΜΚΟ, ΕΚΑΒ).
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
- «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»: Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία
- Εργασία: Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Οι κορυφαίες θέσεις
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
- Λούβρο: «Ο εγκέφαλος της ληστείας πίστευε ότι μπορούσαμε να κλέψουμε περισσότερα», λένε οι δύο ύποπτοι
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
- Όταν η yoga και η φύση γίνονται ένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442