Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν
Στη δίνη νέων δυσμενών καιρικών φαινομένων που προκαλούν συνεχώς εκτεταμένες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές, ιδιωτικές περιουσίες καθώς και στο ζωικό-φυτικό κεφάλαιο, βρίσκεται η Κεφαλονιά.
Ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, «επειδή, τα καιρικά φαινόμενα εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ συμβαίνουν όλες αυτές οι καταστροφές.
Επειδή, η συγκοινωνία μεταξύ των επαρχιών μας έχει καταστεί προβληματική με ήδη δύο κεντρικές αρτηρίες να είναι κλειστές λόγω κατολισθήσεων και ζημιών.
Επειδή, η διακίνηση αγαθών και η συγκοινωνία μέσα στα όρια του Δήμου μας δεν μπορεί να γίνει απρόσκοπτα.
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Επειδή, οι πολίτες αντιμετωπίζουν μεγάλη και πολυεπίπεδη επικινδυνότητα» κρίνει πως ο Δήμος Αργοστολίου πρέπει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός όπως προβλέπεται από την Πολιτική Προστασία σε ακραίες καιρικές συνθήκες. καλώντας του αρμόδιους να προβούν «στις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη του Δήμου μας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».
Ισχυρές καταιγίδες και το Σάββατο στη Κεφαλονιά
Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην νότια Κεφαλονιά, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο, αλλά και σε σπίτια των περιοχών όπου χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδά, τα προγνωστικά μοντέλα έπεσαν έξω, ενώ η Κεφαλονιά αναμένεται να πληγεί από νέες ισχυρές καταιγίδες αύριο Σάββατο.
«Πολύ μεγάλες οι αποκλίσεις των προγνωστικών δεδομένων από τα πραγματικά ύψη βροχής που σημειώθηκαν στην Κεφαλονιά. Tην Πέμπτη σημειώθηκαν 93mm (ΕΑΑmeteo) και 114mm (ΕΜΥ), ενώ τα δεδομένα μας μιλούσαν “μόνο” για 70mm, τιμή χαμηλή για να δικαιολογήσει έκτακτο», αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου