Σύμφωνο συνεργασίας Δήμου Βύρωνα και Εθνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας
Η Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας θα παρέχει στο Δήμο Βύρωνα έναν σύγχρονο κινητό σταθμό μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.
Με σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Βύρωνα και της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που υπέγραψε ο Δήμαρχος Βύρωνα Αλέξης Σωτηρόπουλος, η τελευταία θα παρέχει στον Δήμο έναν σύγχρονο κινητό σταθμό μέτρησης ηλεκτρομαγνητικών πεδίων (ΕΠΗΠ) του Εθνικού Παρατηρητηρίου, εντελώς δωρεάν, για ένα έτος, με δυνατότητα επέκτασης για ακόμα έναν χρόνο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Βύρωνα, αυτός ο κινητός σταθμός μέτρησης, ο οποίος βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο όχημα, προσφέρει στον Δήμο Βύρωνα μια πολύτιμη δυνατότητα για ακριβή παρακολούθηση και καταγραφή των επιπέδων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην πόλη.
Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός επιτρέπει την παρακολούθηση της ακτινοβολίας από διάφορες πηγές, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συμμόρφωση με τα εθνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.
Οι μετρήσεις των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων χαμηλών συχνοτήτων και των ηέκτρομαγνητικών πεδίων υψηλών συχνοτήτων που θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης, θα παρέχουν σημαντικά δεδομένα.
Τα δεδομένα θα αναρτώνται στη Δικτυακή Πύλη του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων
Τα αποτελέσματα των μετρήσεων θα δημοσιεύονται στην Δικτυακή Πύλη του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων (ΕΠΗΠ) και θα είναι προσβάσιμα σε όλους τους πολίτες και φορείς.
- «Η Ολυμπία αυτή δούλευε σε τουριστικό πρακτορείο» – Έρευνα στη Σαντορίνη για την εξαφάνιση θρίλερ στη Νέα Ιωνία
- Η Βαλένθια «καίει» το ματς με την Μπασκόνια στην ACB για το Game 5 με τον Παναθηναϊκό
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των μελών της
- Κώστας Μπακογιάννης στο in: Η υποψηφιότητα για τον Δήμο Αθηναίων, το «ψυγείο» και η πολιτική
- Απίθανος ο μικρός αδερφός του Γιαμάλ: Οδηγάει… Mercedes, φοράει μαύρο γυαλί και «τρελαίνει» τα social media (vid)
- Sugar: Ο πρώτος πιστοποιημένος σκύλος ειδοποίησης διαβήτη στην Ελλάδα
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Μελανσόν εναντίον ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ταϊβάν και Ισραήλ στην ίδια συνέντευξη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/X7BISL4J2FPWXNFMRYL5SQBVHQ-1-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 09.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442