Τέμπη – Πατέρας θύματος: Βεβήλωσαν τον χώρο του δυστυχήματος, μπορείς να περιμένεις οποιαδήποτε συγκάλυψη
Θα πρέπει πρώτα από όλα να καταλάβουμε ότι εκεί υπήρξε βεβήλωση του χώρου, υπογράμμισε ο πατέρας της 26χρονης Ελισάβετ που χάθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη
Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν τα μεγαλειώδεις συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 26 Ιανουαρίου σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και στο εξωτερικό για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.
«Είδαμε τη συγκινητική κινητοποίηση του κόσμου ενάντια σε αυτό το έγκλημα των Τεμπών και πιστεύω ότι ο χρόνος που πέρασε έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να συνειδητοποιήσει ότι αυτά τα αθώα παιδιά ήταν παιδιά ολονών και ότι αυτό μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Αυτό έφερε τον κόσμο πάρα πολύ κοντά. Αν γινόταν λίγο πιο αργά η σύγκρουση, μέσα στο τούνελ, θα είχαμε 350 νεκρούς», ανέφερε στο MEGA ο Νίκος Χατζηβασιλείου, ο πατέρας της 26χρονης Ελισάβετ που χάθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη.
Πρόσθεσε ακολούθως πως «σιγά σιγά δόθηκε ο χρόνος στον κόσμο να καταλάβει όλο αυτό το σκηνικό, για αυτό και βλέπετε αυτήν τη μεγάλη συμπαράσταση κοντά σε εμάς».
«Η συγκάλυψη ξεκίνησε από την αλλοίωση του χώρου»
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηβασιλείου, «η συγκάλυψη ξεκίνησε από την αλλοίωση του χώρου. Θα πρέπει πρώτα από όλα να καταλάβουμε ότι εκεί υπήρξε βεβήλωση του χώρου. Εκεί ο χώρος είναι ένας ιερός χώρος, εκεί χάθηκαν 57 άνθρωποι. Χύθηκε αίμα ανθρώπων. Έριξαν πίσσα επάνω. Αυτά τα κάνουν άλλου είδους άνθρωποι και από άλλου είδους ανθρώπους μπορείς να περιμένεις οποιαδήποτε συγκάλυψη».
Όσον αφορά τη δική για τα Τέμπη, ο κ. Χατζηβασιλείου επισημαίνει πως «δεν ξεκινάει γιατί δεν είναι έτοιμα ακόμα όλα τα στοιχεία για τη δίκη. Η Δικαιοσύνη δεν έχει τα μέσα να δράσει γρήγορα».
Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:
- Χάρης Δούκας: «Βασικός στόχος του ΠΑΣΟΚ να φύγει η ΝΔ – Καμία συγκυβέρνηση με τη ΝΔ των υποκλοπών»
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία
- Εθνική Ελλάδας: Ο Ιταλός Κίφι σφυρίζει το φιλικό με την Παραγουάη
- ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Με Τασούλα, Ανδρέα και Καραϊσκάκη το νέο βίντεο για το συνέδριο
- Δική Τεμπών: Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του μοναδικού επιζώντος από το πρώτο βαγόνι
- Κατώτατος μισθός: Η «νάρκη» πριν η κυβέρνηση «πατήσει το κουμπί» της αύξησης
- Πώς η ανατροφή του σκύλου διαμορφώνει το ταμπεραμέντο του;
- Θέμα χρόνου η έναρξη της συνεργασίας της Λίβερπουλ με τον Τσάμπι Αλόνσο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442