Έψαλαν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα κάλαντα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, την Προεδρική Φρουρά και συλλόγους διατήρησης της παράδοσης
Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλαν στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως είθισται η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και η Προεδρική Φρουρά, αλλά και τα κάλαντα Χίου και Σίφνου. Ακολούθησαν διαδοχικά σύλλογοι μέριμνας νέων, πνευματικά ιδρύματα και άλλοι φορείς.
Η κ. Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο πλήθος συλλόγων διατήρησης της παράδοσης. Ανάμεσά τους μικρά παιδιά αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά.
Η ΠτΔ επικοινώνησε και με τον Πατριάρχη Αντιοχείας εκφράζοντας την ευχή για ένας ειρηνικό νέο έτος

Στιγμιότυπο από το Προεδρικό Μέγαρο
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη, στον οποίο μετέφερε τις ευχές του ελληνικού λαού για ένα ειρηνικό νέο έτος με υγεία και πρόοδο. Έδωσε έμφαση στην ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των κοινοτήτων.
Νωρίτερα, η ίδια επικοινώνησε τηλεφωνικά και με τους επικεφαλής επί φυλακίων σε Σουφλί Έβρου και στο Φαρμακονήσι, κυβερνήτες φρεγατών που επιχειρούν σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο καθώς και με περιπολικό το οποίο επιχειρεί να κάνει επιτήρηση στη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας ακούει τα κάλαντα από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού
Ευχαρίστησε για την αφοσίωσή τους και έκλεισε τις τηλεφωνικές τις συνομιλίες και τις ευχές με πλοιάρχους ελληνικών ποντοπόρων πλοίων που πλέουν σε Ατλαντικό και Ινδικό Ωκεανό, ευχόμενη καλή χρονιά με ήρεμες θάλασσες.
H Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στη συνέχεια στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών για να παραστεί την τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442