Θεσσαλονίκη: Ατελείωτο πάρτι στην πόλη – Άναψε το γλέντι στη Β. Ηρακλείου
Σε εορταστικός ρυθμούς η Θεσσαλονίκη με το καθιερωμένο υπαίθριο πάρτι στο κέντρο της πόλης να αναμένεται να κορυφωθεί αργά το απόγευμα.
Τα γιορτινά της φορά η Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες κόσμου κατακλύζει το κέντρο της πόλης σε ένα ατελείωτο πάρτι με ψησταριές, μουσική και χορό.
Από νωρίς το μεσημέρι πήραν φωτιά τα κάρβουνα στη Βασιλέως Ηρακλείου όπου κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς πραγματοποιείται το καθιερωμένο υπαίθριο γλέντι (ανάλογο της παραμονής των Χριστουγέννων) λίγο πριν την έλευση του νέου χρόνου. Σουβλάκια, άφθονη τσίκνα και ποτά συνθέτουν το σκηνικό.
Οι φουφούδες των καταστημάτων πήραν μπρος από νωρίς το μεσημέρι, ετοιμάζοντας σουβλάκια
Θεσσαλονικείς και επισκέπτες όλων των ηλικιών διασκεδάζουν υπό τους ήχους δυνατής μουσικής με άφθονο φαγητό και ποτό λίγο πριν αποχαιρετήσουν το 2024 που φεύγει σε λίγες ώρες.

Το ξέφρενο πάρτι στη Βασιλέως Ηρακλείου ξεκίνησε νωρίς το μεσημέρι της 31ης Δεκεμβρίου

Κάρβουνα, τσίκνα και πολλά χαμόγελα.
Το πάρτι στον Λευκό Πύργο
Τη σκυτάλη θα πάρει λίγο αργότερα ο Λευκός Πύργος όπου θα στηθεί ένα μοναδικό πάρτι με φωτορυθμικά και διάσημους dj έως τις πρώτες ώρες.
Προκειμένου η πόλη να διατηρηθεί καθαρή ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάνει έκκληση προς επιχειρήσεις και κατοίκους του κέντρου να μην πετούν απορρίμματα τις απογευματινές ώρες καθώς η αποκομιδή λόγω των κλειστών δρόμων είναι αδύνατη.
Ο αγιασμός των υδάτων τα Θεοφάνεια
Στο μεταξύ, στην Α’ προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης θα τελεστεί και φέτος η τελετή καθαγιασμού των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού, τη Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2025, ημέρα εορτασμού των Θεοφανείων.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Φιλόθεο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Θα προηγηθεί όρθρος και θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και η ιερά λιτανεία.
Μέχρι το 2023 η ρίψη του Σταυρού γίνονταν στη Λεωφόρο Νίκης, στο ύψος της Αγίας Σοφίας, ωστόσο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος αποφάσισε να αλλάξει το σημείο, βλέποντας μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του 1971. Εκτιμήθηκε, δε, πως η αλλαγή τοποθεσίας προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση και απρόσκοπτη θέα στους χιλιάδες πιστούς που επιθυμούν να δουν τη ρίψη του Σταυρού και τους τολμηρούς που βουτούν στα νερά του Θερμαϊκού.
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442