
Υπουργείο: Έρχεται ο «φροντιστής της γειτονιάς» – Τι ανέφερε η Σοφία Ζαχαράκη για το «Σπίτι μου 2»
Πληροφορίες για τον «φροντιστή της γειτονιάς», αλλά και το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» έδωσε η Σοφία Ζαχαράκη
Στο MEGA μίλησε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη σχετικά με το νέο πρόγραμμα που έρχεται από το 2025, τον «φροντιστή της γειτονιάς».
Παράλληλα, όπως τόνισε η κα Ζαχαράκη, το υπουργείο κατέβαλλε 470 εκατ. ευρώ σε τακτικά και έκτακτα επιδόματα, επικεντρωμένα σε άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστους υπερήλικες, την οικογένεια και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Ακόμη, υποστήριξε πως αναμένονται αυξήσεις στις συντάξεις.
Ο «φροντιστής της γειτονιάς»
Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ανοίγει νέο πρόγραμμα εντός του 2025, τον «φροντιστή της γειτονιάς».
«Η Ελλάδα απέκτησε τη στρατηγική για μακροχρόνια φροντίδα, γιατί το επάγγελμα του μέλλοντος θα είναι ο φροντιστής για οποιαδήποτε ηλικία. Θα βοηθά στην καθημερινότητα ενός ηλικιωμένου, ενός ατόμου με αναπηρία. Ενώ ο προσωπικός βοηθός βοηθά ένα άτομο με αναπηρία να ζει πιο αυτόνομα, ο φροντιστής θα είναι κάθε μέρα εκεί στην προσωπική φροντίδα ενός ατόμου που έχει ανάγκη», είπε η κα Ζαχαράκη.
Τι είπε η Ζαχαράκη για τις αιτήσεις για το «Σπίτι μου 2»
Στη συνέχεια ανέφερε πως οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» ξεκινούν στις 15 Ιανουαρίου 2025.
«Το επιτόκιο είναι χαμηλό, θα κινηθεί μέχρι 2% και είναι ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα. Το κράτος δίνει κιόλας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Θυμίζω ότι το πρόγραμμα κοστίζει 2 δις ευρώ, το 1 δις προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και 1 δις από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Γι’ αυτό κι έχει ανταγωνιστικό επιτόκιο», είπε.
Τέλος, η Σοφία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στα παιδιά που κακοποιούνταν από τον 45χρονο πατέρα τους και αστυνομικό της Βουλής. Όπως είπε η ίδια, τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούνται από ψυχολόγο και φοιτούν σε σχολείο, βρίσκονται σε καθεστώς παιδικής προστασίας και δεν θα αποκαλυφθούν οι δομές στις οποίες έχουν μεταφερθεί.
- Απάτη «καρουζέλ» 47 εκατ. ευρώ – Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε Αττική και Καστοριά
- Νέα Αριστερά: Στον πάτο της κατάταξης για την ποιότητα ζωής η Αθήνα με την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- Ανακατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου Αφιδνών
- Magenta Insurance: Τι Αλλάζει Για Τον Οδηγό και Τον Αναβάτη Μετά Το Rebrand του COSMOTE Insurance
- Απίστευτο: Ο επί 10 χρόνια γιατρός της εθνικής Σενεγάλης ήταν… γυναικολόγος!
- Πλώρη για την ηγεσία του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ βάζει ο κομμένος Πολάκης – Εμμένει στην επίθεση κατά Τσίπρα


