Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Καιρός: Στα λευκά ορεινά της χώρας – Το καμπανάκι της ΕΜΥ για την κακοκαιρία
Κάτοικοι σε ορεινές περιοχές της επικράτειας αντίκρισαν λευκά τοπία από την κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Το καμπανάκι της ΕΜΥ για τις επόμενες μέρες, η σύσταση Κικίλια
Στα λευκά ντύθηκαν ορεινά μέρη της χώρας, με την κακοκαιρία να φέρνει ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, που αναμένεται να επικρατήσει τις ημέρες των εορτών.
Χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν στιγμιότυπο με το λευκό τοπίο από το χωριό Ορεινή, στην Ηλεία. Στην ίδια περιοχή καταγράφηκαν και χθες χιονοπτώσεις.
Στιγμιότυπο από το χωριό Ορεινή – Γεώργιος Ξουρής/Facebook
Ακόμη, τα πρώτα χιόνια του φετινού χειμώνα είδαν και οι ορεινές περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης. Σε Δορκάδα, Νεοχώρι, Καρτερές του δήμου Λαγκαδά αλλά και στον Χορτιάτη, σημειώθηκε χιονόπτωση το πρωί της Κυριακής.
Δείτε βίντεο:
Το καμπανάκι της ΕΜΥ για την κακοκαιρία
Σημειώνεται ότι επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Κυριακή η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
Συγκεκριμένα, θα καταγραφούν με τοπικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, τοπικά θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη, χιονοπτώσεις στα ορεινά και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας κυρίως στα βορειοδυτικά.
Α. Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου ισχυρές βροχές και στα θαλάσσια παραθαλάσσια καταιγίδες προβλέπονται:
1. Αρχικά στα βορειοδυτικά (βόρειο Ιόνιο, Ήπειρος) και γρήγορα στη δυτική Στερεά, τις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο. Το βράδυ από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
2. Από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη (κυρίως τη δυτική και τη νότια). Από το μεσημέρι της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν.
Β. Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου τοπικά στο Ιόνιο και μετά το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι.
Γ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου στον ορεινό ηπειρωτικό κορμό, τοπικά και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας που πρόσκαιρα θα είναι πυκνές κυρίως στη δυτική Μακεδονία. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου με μειούμενη ένταση κυρίως από το μεσημέρι και μετά.
Ισχυρή σύσταση για αλυσίδες
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως Δευτέρα και Τρίτη περιμένουμε αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά όλης της χώρας και σε ό,τι έχει να κάνει με την βόρεια και δυτική Ελλάδα στα ημιορεινά.
«Η σύσταση μας ισχυρή είναι καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες εφόσον ταξιδεύετε και κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου