Φωτεινή Βελεσιώτου: «Δεν εκτιμώ τους τράπερ γιατί ο στίχος τους υποτιμά τις γυναίκες»
Η Φωτεινή Βελεσιώτου σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης σχολιάζει μεταξύ άλλων τα μουσικά δρώμενα.
Η Φωτεινή Βελεσιώτου μίλησε στο «karfitsa» και σχολιάσει τους ράπερ αλλά και τους τράπερ.
Έχετε πει πως η Σωτηρία Μπέλλου, η Βικυ Μοσχολιού, η Πόλυ Πάνου, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης ήταν μερικά από τα πρότυπα σας. Τώρα τα νέα παιδιά που μπαίνουν στο χώρο της μουσικής έχουν αντίστοιχα τόσο μεγάλα πρότυπα; ήταν η ερώτηση που κλήθηκε η τραγουδίστρια να απαντήσει.
«Σίγουρα θα έχουν πρότυπα, δεν ξέρω αν έχουν παρόμοια με τα δικά μου. Δυστυχώς κάποιοι νέοι έχουν ως πρότυπα τους τράπερ, που εμένα δεν με αφορά αυτό το είδος, δεν το θεωρώ καν μουσική.
Εκτιμώ τους ράπερ όχι τους τράπερ
Εκτιμώ τους ράπερ, αλλά δεν εκτιμώ τους τράπερ, γιατί ο στίχος τους είναι πολλές φορές κακοποιητικός, υποτιμάει τις γυναίκες και προτάσσει ως αξία το εύκολο χρήμα.
Πώς σχολιάζει την τραπ μουσική και αν τη θεωρεί πρότυπο για τα παιδιά
«Ναι, αυτό είναι κάτι που με προβληματίζει αρκετά. Αναρωτιέμαι πώς λειτουργεί όλο αυτό σε σχέση με τη βία που βλέπουμε να κυριαρχεί, με όλες τις μορφές της, στην κοινωνία μας συνολικά. Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι αυτά τα παιδιά δεν ακούν τους στίχους, πάνε απλώς με τον ρυθμό. Και αυτό είναι τροφή για σκέψη για το πώς διαμορφώνονται οι συνειδήσεις. Εύχομαι να είναι μόδα και αφορμή κάποια στιγμή να αφυπνιστεί η νεολαία. Στα νέα παιδιά ελπίζουμε. Αυτά έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο μας.»
- Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και ζημιές από σεισμό 6 Ρίχτερ
- Η Κίνα ανακοινώνει «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών
