Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Πήλιο: Εισαγγελική παρέμβαση για τον εκτροχιασμό του «Μουτζούρη»

Πήλιο: Εισαγγελική παρέμβαση για τον εκτροχιασμό του «Μουτζούρη»

Η Εισαγγελία Βόλου διέταξε διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τον εκτροχιασμό του «Μουτζούρη» στο Πήλιο

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Σε παρέμβαση προχώρησε η Εισαγγελία Βόλου σχετικά με τον εκτροχιασμό του «Μουτζούρη» στο Πήλιο.

Πιο συγκεκριμένα διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με ερευνώμενη πράξη την επικίνδυνη παρέμβαση στη συγκοινωνία μέσων σταθερής τροχιάς, με κίνδυνο για άνθρωπο, από αμέλεια.

Θα κληθούν να καταθέσουν για τον «Μουτζούρη»

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα κληθούν να καταθέσουν όσοι επέβαιναν στο τρενάκι το μεσημέρι του Σαββάτου (14/12), όταν συνέβη το περιστατικό, ενώ θα συγκεντρωθούν και όλα τα έγγραφα

Την όλη διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων για το περιστατικό με τον εκτροχιασμό του Μουτζούρη που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (14.12.24) την ημέρα των εγκαινίων του χειμερινού δρομολογίου, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί, έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου.

Παράλληλα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα κληθούν να καταθέσουν οι 37 επιβάτες που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο τρενάκι, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη ο εκτροχιασμός, ενώ θα συγκεντρωθούν και όλα τα έγγραφα από τα οποία προκύπτουν ποιες ενέργειες έγιναν για να γίνει με ασφάλεια το δρομολόγιο, σύμφωνα με το magnesianews.

Ταυτόχρονα θα διερευνηθεί και ποιες ενέργειες έπρεπε να είχαν γίνει ή παραλείφθηκαν ώστε να αποφευχθεί το συμβάν.

Το ατύχημα

Το παραδοσιακό τρένο στο Πήλιο, ο «Μουτζούρης», εκτροχιάστηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου το απόγευμα, μετά τη γέφυρα Ντε Κίρικο, κοντά στον σταθμό των Μηλεών, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Κατά πληροφορίες του ίδιου μέσου, ένας βράχος έπεσε στη σιδηροδρομική γραμμή. Ως αποτέλεσμα το τελευταίο βαγόνι εκτροχιάστηκε, αφού έφυγε εντός γραμμής ο ένας άξονας.

Όλοι οι επιβάτες ήταν καλά στην υγεία τους και οι 37 επιβάτες του «Μουτζούρη» είχαν μεταφερθεί στον σιδηροδρομικό σταθμό των Λεχωνίων με λεωφορεία που μίσθωσε ο δήμος Νοτίου Πηλίου και η Hellenic train.

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Ιουλίου 2026
Cookies