Κύκλωμα εκβιαστών: 25 συλλήψεις σκληρών κακοποιών από το ελληνικό «FBI» – Από το κελί έδινε εντολές ο αρχηγός
Το κύκλωμα εκβιαστών που εξάρθρωσε το ελληνικό «FBI» εμπλέκεται σε υποθέσεις, εκρήξεων, εμπρησμών, διακίνησης ναρκωτικών και απόπειρας δολοφονίας
Σε εξέλιξη είναι από χθες το πρωί η μεγάλη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, του ελληνικού «FBI», σε περιοχές της Αττικής για την εξάρθρωση κυκλώματος νονών και μπράβων της νύχτας και φέρεται να εμπλέκεται σε απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιασμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 25 συλλήψεις, έχουν γίνει έρευνες σε 28 οικίες και άλλους χώρους και έχουν κατασχεθεί περίπου 100.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί συνδέουν τους συλληφθέντες με μία σειρά από βίαια περιστατικά – Κάποιοι εξ αυτών εμπλέκονται στην αιματηρή συμπλοκή, τον Οκτώβριο στη λεωφόρο Συγγρού
Όπως έχει γράψει το in, κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση με αρχηγικό ρόλο είναι ένας γνωστός στις Αρχές Αλβανός κακοποιός που συντόνιζε και έδινε εντολές στη συμμορία μέσα από τις φυλακές Διαβατών όπου είναι έγκλειστος. Μάλιστα το περασμένο καλοκαίρι ο ίδιος είχε πρωταγωνιστήσει πάλι ως εγκέφαλος σε μια άλλη σοβαρή υπόθεση με την εξάρθρωση κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά μέσα από τις φυλακές Ιωαννίνων. Για αυτή την υπόθεση είχαν συλληφθεί ο υποδιευθυντής της φυλακής και δύο υπάλληλοι.
Ο υπαρχηγός ανιψιός, ο εμπρησμός και οι πυροβολισμοί
Μάλιστα είχε αναθέσει στον 20χρονο ανιψιό του ρόλο υπαρχηγού προκειμένου να μεταφέρει τις εντολές του στα άλλα μέλη της συμμορίας. Οι 25 συλληφθέντες έχουν ανάμειξη σε ένοπλη συμπλοκή (απόπειρα ανθρωποκτονίας) στη λεωφόρο Συγγρού ενώ φέρονται να εμπλέκονται σε εμπρησμό ψητοπωλείου στην Πεύκη το 2023.
Από την εμπρηστική επίθεση στο ψητοπωλείο, η αστυνομία άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι για την εξάρθρωση της συμμορίας. Τότε, οι δράστες αφού έσπασαν την τζαμαρία πέταξαν εύφλεκτο υγρό στο κατάστημα και έβαλαν φωτιά. Μάλιστα είχαν τραυματίσει στο κεφάλι συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες οι δράστες της συμπλοκής στη Συγγρού
Στο επεισόδιο με πυροβολισμούς στον παράδρομο της Συγγρού τον περασμένο Οκτώβριο, μέλη της συμμορίας, είχαν τραυματίσει πυροβολώντας δύο άνδρες 22 και 35 ετών. Όπως είχε γίνει γνωστό τότε οι δράστες επιτέθηκαν στους δύο άνδρες επειδή τους έκαναν παρατήρηση να κάνουν άκρη το αυτοκίνητό τους.
- Αλ Χαμιντίγια: Κρητικοί και η διάλεκτός τους, επιβιώνουν στη Συρία 130 χρόνια μετά την μετανάστευσή τους
- Δεν είναι μόνο η γεύση: Οκτώ λόγοι για να το βάλουμε στο πιάτο μας
- 13η σύνταξη: Η τιμωρητική λογική μιας κατάργησης: «Δεν σας άρεσε; Σας την κόβουμε»
- Δύο μέτρα, δύο σταθμά: Σιγή ιχθύος από την ΕΕ για το Ισραήλ στη Μπιενάλε, «πρόστιμο» για τη Ρωσία
- Είναι το slow summer το μυστικό για καλύτερες διακοπές;
- Το Αιγαίο που πληγώναμε: Παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες καταγγέλλει το «Αρχιπέλαγος»
- Ο Γολγοθάς των γυναικών από την Ουγκάντα προς τη Μέση Ανατολή
- «Η κατάσταση μόνο θα χειροτερεύει» – Οι πυρκαγιές αναγκάζουν τους πυροσβέστες να κάνουν αδύνατες επιλογές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442